James M. Cain: Nainen ilman omaatuntoa

Nainen ilman omaatuntoa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vakuutuskauppias Walter Huff tuntee tapaturmavakuutusten ehdot: rautateillä tapahtuneista onnettomuuksista saa vakuutuksen hyötyjäosapuoli tuplakorvauksen. Täydelliseen murhaan tarvitaan vain täydellinen suunnitelma, täydellinen uhri ja täydellinen apuri. Mutta kohtalo puuttuu peliin, ja Huff sotkeutuu välikappaleeksi sellaisten vehkeilijöiden peliin, jossa kaikkia vedätetään ja omakin henki on höllässä. Uhrin vaimo Phyllis on todellakin femme fatale.

James M. Cainin kirjat kuuluvat kovaksikeitetyn dekkarin peruspilareihin yhdessä Raymond Chandlerin ja Dashiell Hammettin teosten kanssa. Nainen ilman omaatuntoa on Cainin toinen romaani, ja se ilmestyi alunperin jatkokertomuksena Liberty Magazinessa. 1940-luvulla Billy Wilder ohjasi sen pohjalta film noir -leffaklassikon, jota tähdittävät Fred MacMurray ja Barbara Stanwyck.

Nainen ilman omaatuntoa on kelpo jännäri. Cain tavoittaa hyvin Huffin perusongelman, jossa rikos oikeastaan realisoituu vasta, kun sen seuraukset alkavat näkyä. Epätietoisuutta, epäluottamusta, epätoivoa – niistä on murhaajan arki rakennettu. Ovatko kaikki jäljet peitossa, voiko kukaan aavistaa totuutta? James M. Cainin Nainen ilman omaatuntoa ansaitsee ilman muuta kirjavinkkinsä.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...