James M. Cain: Nainen ilman omaatuntoa

Osta kirja itsellesi

Vakuutuskauppias Walter Huff tuntee tapaturmavakuutusten ehdot: rautateillä tapahtuneista onnettomuuksista saa vakuutuksen hyötyjäosapuoli tuplakorvauksen. Täydelliseen murhaan tarvitaan vain täydellinen suunnitelma, täydellinen uhri ja täydellinen apuri. Mutta kohtalo puuttuu peliin, ja Huff sotkeutuu välikappaleeksi sellaisten vehkeilijöiden peliin, jossa kaikkia vedätetään ja omakin henki on höllässä. Uhrin vaimo Phyllis on todellakin femme fatale.

James M. Cainin kirjat kuuluvat kovaksikeitetyn dekkarin peruspilareihin yhdessä Raymond Chandlerin ja Dashiell Hammettin teosten kanssa. Nainen ilman omaatuntoa on Cainin toinen romaani, ja se ilmestyi alunperin jatkokertomuksena Liberty Magazinessa. 1940-luvulla Billy Wilder ohjasi sen pohjalta film noir -leffaklassikon, jota tähdittävät Fred MacMurray ja Barbara Stanwyck.

Nainen ilman omaatuntoa on kelpo jännäri. Cain tavoittaa hyvin Huffin perusongelman, jossa rikos oikeastaan realisoituu vasta, kun sen seuraukset alkavat näkyä. Epätietoisuutta, epäluottamusta, epätoivoa – niistä on murhaajan arki rakennettu. Ovatko kaikki jäljet peitossa, voiko kukaan aavistaa totuutta? James M. Cainin Nainen ilman omaatuntoa ansaitsee ilman muuta kirjavinkkinsä.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.