Outi Pakkanen: Naistenkutsut

Naistenkutsut

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tässäpä on Outi Pakkasen odotettu uutuus. Loppukesä sai kivan huipennuksen, kun käsissäni oli Naistenkutsut. Se on turvallisen jännittävä psykologinen tarina, jossa uhri kuolee siististi, eikä tarvitse sen takia voida pahoin, että murha olisi kovin verinen.

Max Luotola on nilkki, oikea nilkkien nilkki. Narsistinen naissankari, joka sanoi suorassa TV-lähetyksessä: ”Ainoa asia, jota jään kuolinvuoteellani harmittelemaan, on se etten ehtinyt kaataa kaikkia maailman naisia.” Tämä repliikki saa lukijan niskakarvat viimeistään nousemaan rullalle ja toivomaan, että mitähän tuollaiselle voisi sattua…

Kun lukija on kantansa luonut, hän saa vertaistukea kaikilta kirjan naisilta. Jutta, Lotta, Netta ja Ditte. Jokaisella on syynsä, sillä onko Max Luotola kohdellut ketään hyvin, no ei. Tai voi joskus olla, ohimennen, mutta silläkin on ollut tarkoituksensa.

Outi Pakkanen esittelee näillä Naistenkutsuilla henkilöt jälleen niin, että jokaisen persoona tulee hyvin esiin. Max Luotolan exät ja nyksä, mutta lisäksi on jo edellisistä kirjoista tuttu, ei Anna Laine, vaan Manna Mela, joka on toimittaja ja kotoisin Kouvolasta! Manna on se, joka haluaisi tehdä lehtijutun Max Luotolasta, mutta haastateltavat ovat joko innokkaita tai sitten ei.

Kirjassa käy heti ilmi, että kun esitellään narsistinen, äärimmäisen ikävä ihminen, niin tottakai sellainen pääsee hengestään, mutta milloin ja kenen toimesta, siinäpä sitä onkin mysteeriä. Perinteisen dekkarin menetelmin esitellään liuta ehdokkaita, joista kaikki voisivat olla syyllisiä, mutta kuka se lopulta on, onkin se kirsikka kakun päällä.

Sujuvasanainen Naistenkutsut on piriste hämärtyvään syysiltaan ja sen jälkeenkin, oli valoa tai ei. Kirjassa sitä on. Suosittelen, etenkin jos pitää ihmismielen kiemuroista.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...