Olavi Hankimo ja Merja Herranen: Natalia Linsénin ja John Granlundin Porvoo

Natalia Linsénin ja John Granlundin Porvoo

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Käsissäni on erittäin valaiseva ja aivan ihana kirja Porvoosta. Jos on edes kerran käynyt Porvoossa, tietää miten kaunista siellä voi olla. Jos taas ei ole käynyt siellä, niin kun on tämän kirjan kuvat katsellut, niiden tekstit lukenut, on pakko päästä sinne. Niin, ja vaikka olisikin jo käynyt, haluaa uudelleen.

Natalia Linsén on 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa kuvannut lähinnä wanhaa Porvoota. Kuvat ovat kerrassaan loistavia ja niin tarkkoja. Koska osa kuvatuista kohteista on edelleen nähtävissä, ne heräävät ikään kuin eloon; miten jokaisella kadulla ja rakennuksella on oma tarinansa ja historiansa ja miten siellä on joskus elänyt ja liikkunut ihmisiä, joita ei enää ole.

Miten on naiskuvaaja jaksanut vaikkapa talvipakkasella raahata kuvaustarvikkeensa mukanaan ja ottaa kuvia? Vaikea on nykyajan ihmisen ajatella, mitä valokuvaaminen oli joskus ennen ja sitä suuremmalla syyllä arvostaa näitä vanhoja kuvia.

John Granlund oli enemmän harrastajakuvaaja ja liikkui kameroineen enemmän uuden kaupungin puolella. Loistavia otoksia rakennuksista, jotka on lähes kaikki purettu pois. Lisäksi hän on kuvannut ihmisiä, niin sukulaisia kuin työtovereitaan.

Tämä kirja on ihana aikamatka Porvooseen ja samalla jonnekin, vain menneeseen. Ja niin, en voi olla yhtymättä siihen, että “Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa”.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...