Graeme Rimer (toim.): Suuri asekirja : Aseiden kiinnostava historia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ihan kirjaimellisesti suurikokoinen Suuri asekirja on Dorling Kindersleyn eli DK:n alunperin julkaisema. DK on erikoistunut näyttäviin, runsaasti kuvitettuihin tietokirjoihin, ja sellainen tämäkin on: kirja on täynnä upean isokokoisia ja yksityiskohtaisia kuvia tuliaseista.

Suuri asekirja on siis mainio sohvapöytäkirja kaikille aseista kiinnostuneille. Se esittelee tuliaseiden historian varhaisista kanuunoista ja musketeista nykyaikaisiin rynnäkkökivääreihin asti. Kirja esittelee musketit, kiväärit, karabiinit, haulikot, pistoolit, revolverit, tykistöä ja niin edelleen. Valtaosa sivuista esittelee erilaisia aseita, mutta väliin mahtuu esittelysivuja, joissa kerrotaan esimerkiksi tunnetuimmista asesepistä. Kaikille aseista kiinnostuneille tuttuja nimiä ovat muiden muassa Smith, WessonBrowningHecklerKochColtMauser ja Beretta – aseseppien esittelysivuilta oppii näidenkin herrojen taustoista jotain.

Suomalaisena on tietysti kiinnostunut, mitä kotimaisia aseita kirjaan on päässyt. Tunnettuja suomalaisia asemalleja on toki aika vähän, mutta silti on pieni pettymys, ettei kirjassa mainita Suomi-konepistoolia tai Jatimaticia. Lahti L-39 -panssarintorjuntakivääri eli norsupyssy kirjassa sentään on.

Kirja sisältää lopussa myös selkeät havainnekuvat, jotka näyttävät, miten eri asetyypit toimivat. Kaikin puolin mielenkiintoinen, jos vähän pinnallinen paketti kaikista aseista kiinnostuneille. Selailin tämän itse oikein mielelläni läpi, ja kahdeksanvuotias poikani innostui Suuresta asekirjasta kovasti – kuten tiedän, että itsekin olisin innostunut samanikäisenä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Sain tämän lahjaksi. Kuvat ovat kirjan paras anti. Käännös on aseteknisten termien kohdalta lähinnä koominen, asioille on keksitty uusia sanoja, esim mikä ihme on ruutivaraus, kääntyyhän se powder charge niinkin mutta on asioille suomeksikin omat termit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...