Graeme Rimer (toim.): Suuri asekirja : Aseiden kiinnostava historia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ihan kirjaimellisesti suurikokoinen Suuri asekirja on Dorling Kindersleyn eli DK:n alunperin julkaisema. DK on erikoistunut näyttäviin, runsaasti kuvitettuihin tietokirjoihin, ja sellainen tämäkin on: kirja on täynnä upean isokokoisia ja yksityiskohtaisia kuvia tuliaseista.

Suuri asekirja on siis mainio sohvapöytäkirja kaikille aseista kiinnostuneille. Se esittelee tuliaseiden historian varhaisista kanuunoista ja musketeista nykyaikaisiin rynnäkkökivääreihin asti. Kirja esittelee musketit, kiväärit, karabiinit, haulikot, pistoolit, revolverit, tykistöä ja niin edelleen. Valtaosa sivuista esittelee erilaisia aseita, mutta väliin mahtuu esittelysivuja, joissa kerrotaan esimerkiksi tunnetuimmista asesepistä. Kaikille aseista kiinnostuneille tuttuja nimiä ovat muiden muassa Smith, WessonBrowningHecklerKochColtMauser ja Beretta – aseseppien esittelysivuilta oppii näidenkin herrojen taustoista jotain.

Suomalaisena on tietysti kiinnostunut, mitä kotimaisia aseita kirjaan on päässyt. Tunnettuja suomalaisia asemalleja on toki aika vähän, mutta silti on pieni pettymys, ettei kirjassa mainita Suomi-konepistoolia tai Jatimaticia. Lahti L-39 -panssarintorjuntakivääri eli norsupyssy kirjassa sentään on.

Kirja sisältää lopussa myös selkeät havainnekuvat, jotka näyttävät, miten eri asetyypit toimivat. Kaikin puolin mielenkiintoinen, jos vähän pinnallinen paketti kaikista aseista kiinnostuneille. Selailin tämän itse oikein mielelläni läpi, ja kahdeksanvuotias poikani innostui Suuresta asekirjasta kovasti – kuten tiedän, että itsekin olisin innostunut samanikäisenä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 247 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...