Jussi Nikkilä: Näyttelijä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämän kirjan aloitin oikein lukemalla fyysistä kirjaa. Luin ja luin ja olin aika lailla sitä mieltä, että missä se näyttelijä on… Jatkoin sitten lomallani kuuntelemalla äänikirjaa, jonka itse kirjailija, näyttelijä Jussi Nikkilä luki.

No niin, miten sitten kävikään. En ihan heti ymmärtänyt, että tarinassa ei olekaan sitä näyttelijän näkökulmaa, vaan näyttelijän elämää.

Näyttelijä muistelee lapsuuttaan ja kaikkea siihen liittyvää. Aika usein kaikkea kakkaamiseen liityvää, josta niin sanottu kustannustoimittajakin mainitsee. Silti kirjoittaja kertoo tuon merkitsevän jotenkin jotain syvällisempää asiaa.

Sitten hän kertoo omasta perhe-elämästään ja sen kiemuroista. Ei ole helppoa näyttelijänkään perhe-elämä. Vaimo on jossain ja lapsi siinä välissä. Voi hyvin kuvitella, että kahden näyttelijän suhde ei voi olla ongelmaton.

Välillä tuli fiilis, että missä mennään, eli oliko mikä, se tämän kirjan ydinajatus? Hyviä kohtauksia toki oli paljon, mutta mikä oli se ajatus, joka tässä haluttiin tuoda julki, niin se ei minulle ihan selvinnyt. Jospa se olikin se jutun juuri, ettei tarvitsekaan, vaan saan jäädä miettimään omissa oloissani, miten sen “Viktorin ” elämä lutviutuu.

Kaikesta huolimatta, ihan luettava opus ja täynnä hupaisia kohtauksia!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 247 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...