Sarita Kotkavalkama: Neuleita tumpeloille

Neuleita tumpeloille

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Olen monen monituista kertaa neulekirjoista kirjoittaessani todennut, että vaikka ohjeet ovat hyvät ja selkeät, niin ei tämä kirja kuitenkaan mikään aloittelijan teos ole, vaan vaatii milloin mitäkin valmiuksia. Nyt Sarita Kotkavalkama ja Moreeni-kustannus ovat tarttuneet tähän tilanteeseen ja julkaisseet Neuleita tumpeloille -kirjan, jonka tarkoitus on toimia opastajana niille, joille tavalliset neulekirjat eivät avaudu. ”Olitpa neulomisessa täysi ummikko, epävarma aloittelija tai pahamaineinen käsityönopettajan painajainen, näillä ohjeilla opit neulomaan sukkia, lapasia, pipoja, huiveja ja muita asusteita.”

Mukava lupaus siis monelle! Olemmehan saaneet viime aikoina useasti lukea uutispalstoilta, miten runsaita ovat neulomisen ja muiden käsitöiden hyödyt; kysymys saattaa olla melkein zeniläisestä puuhasta, jonka parissa mieli rentoutuu ja puhdistuu jokapäiväisistä huolista. Ja plussana vielä se, että käsien työstä syntyy jotakin aivan konkreettista, joka muistuttaa aina siitä, että tämän minä tein ihan itse. Hyvä minä!

Neuleita tumpeloille -kirja alkaa laajalla teoriaosuudella, joka on todellakin havainnollinen ja opettavainen, ja sen myötä pitäisi silmukoiden salaisuuksien aueta. Vielähän voi ottaa avuksi netin monet Youtube-videot. On pakko muuten myöntää, että itsellenikin, vuosikymmenien käsityöharrastuksen jälkeen, näistä ohjeista oli hyötyä kuin kertauksena ikään. Vilppu Rantasen ottamat tekniikkakuvat olivat enimmäkseen selkeitä, mitä nyt joissakin kohdin vanhat silmäni olisivat toivoneet vähän suurempaa kontrastia taustan ja langan värien välillä. Mutta kyllä näinkin päästiin eteenpäin.

Malliosion neuleohjeet alkavat sitten tosihelpoista ainaoikeinneuleisista kaulaliinoista ja huiveista ja etenevät kohti hieman vaativampia malleja. Monen aloittelevan neulojan kompastuskivet eli lapasen peukalo ja sukan kantapää on neuvottu oikein tarkkaan ja yksityiskohtaisesti.

Neuleita tumpeloille on minun mielestäni oikein tarpeellinen ja hyvä tietokirja, ja suosittelen sitä lämpimästi niille, jotka ovat kiinnostuneita neuleharrastuksen aloittamisesta tai haluavat verestää vanhoja oppejaan.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 248 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...