Brian Sibley ja J. R. R. Tolkien: Númenorin tuho

Númenorin tuho

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kun tieto uudesta J. R. R. Tolkienin kirjasta alunperin tuli, fanit ihmettelivät kuinka paljon julkaisematonta materiaalia Tolkienin jäämistöstä oikein löytyykään. Númenorin tuho ei kuitenkaan ole varsinaisesti ennestään julkaisematon, vaan sen sisältö on koostettu noin puolen tusinasta eri lähteestä.

Sisältö on koostettu kronologisesti oikeaan järjestykseen ja sivuaa melkein 3400 vuotta Keski-Maan historiaa käsittäen Taru sormusten herrasta -kirjaa edeltäneen Toisen ajan.

Koosteena sen paras verrokki Tolkienin tuotannossa on Silmarillion, joka ei ole kaikkien mielestä mikään kerronnallinen mestariteos. Samaan tapaan se on historiankirja kuvitteellisen fantasiamaailman eeppisestä aikakaudesta. Tietyllä tapaa se yhdistää Silmarillionin ja Hobitin välisen ajan ja toimii esiosana Taru sormusten herrasta -sarjalle.

Númenorin tuho ei ole yhtenäinen teos, sen ilmaisu on raskasta ja se sisältää varsin laajan henkilögallerian. Kaikki nämä asiat tekevät siitä aika vaikeasti lähestyttävän. Se iskee varmasti suurimmille faneille, mutta satunnaiselle lukijalle löytyy parempiakin kirjoja hypätä Tolkienin tuotannon pariin.

Kuten useimmat WSOY:n modernit Tolkienin kirjat, kirja on varsin edustava ulkoasultaan. Kirjassa on pitkäaikaisen Tolkien-kuvittajan Alan Leen kuvitus, joista osa on vieläpä värikuvina. Nämä ovat parhaimmillaan hyvin mieleenpainuvia ja vaikuttavia.

Númenorin tuho on ensiluokkainen kirja yhden rakastetuimman fantasiakirjasarjan maailman historiasta. Sitä voi suositella Tolkien-faneille.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 315 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...