Fabien Nury ja Sylvain Vallée: Olipa kerran Ranskassa — Suuri gangsterisota: Korppien synkkä lento

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Fabien Nuryn kirjoittama ja Sylvain Valléen piirtämä sarjakuvasarja Olipa kerran Ranskassa — Suuri gangsterisota saa nyt jatkoa. Siinä missä sarjan avausosa Herra Josephin valtakunta esitteli nopein leikkauksin koko sarjan tapahtumakentän, keskittyy Korppien synkkä lento yhteen synkkään vaiheeseen sodan historiassa: Ranskan antautumista seuranneeseen natsien miehitysaikaan. Alkujaan Romanian juutalainen lukutaidoton liikemies Joseph Joanovici joutuu saksalaismiehityksen aikana tiukoille. Hän ajaa perheensä pakosalle ja jatkaa omaa liiketoimintaansa Pariisissa väärien henkilöpaperien turvin.

Joanovici on sodan aikana vaikeiden valintojen edessä. Juutalaisuudestaan huolimatta hän pystyy säilyttämään vaikutusvaltaansa, jonka hän on saavuttanut romukaupalla rikastumalla (ja kilpailijat sivuun työntämällä). Hän toimittaa tonnikaupalla metallia natsien sotateollisuudelle, mikä on tietenkin pahimman laatuinen maanpetos, mutta samalla hän yrittää kaikin tavoin auttaa juutalaisia veljiään ja olla mukana vastarintatoiminnassa. Pienistäkin virheistä joutuu gestapon puristuksessa maksamaan kalliisti, ja oma henki on rahaa arvokkaampi Joanovicille.

Nury ja Vallée loistavat edelleen.  Korppien synkkä lento tuo miehitysajan kauhut elävinä lukijoiden silmille. Tarina on fiktiivinen, mutta oikeitakin henkilöitä ja tapahtumia mukana on. Laadukasta sarjakuvaa on aina ilo vinkata, niin nytkin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...