Fabien Nury ja Sylvain Vallée: Olipa kerran Ranskassa — Suuri gangsterisota: Korppien synkkä lento

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Fabien Nuryn kirjoittama ja Sylvain Valléen piirtämä sarjakuvasarja Olipa kerran Ranskassa — Suuri gangsterisota saa nyt jatkoa. Siinä missä sarjan avausosa Herra Josephin valtakunta esitteli nopein leikkauksin koko sarjan tapahtumakentän, keskittyy Korppien synkkä lento yhteen synkkään vaiheeseen sodan historiassa: Ranskan antautumista seuranneeseen natsien miehitysaikaan. Alkujaan Romanian juutalainen lukutaidoton liikemies Joseph Joanovici joutuu saksalaismiehityksen aikana tiukoille. Hän ajaa perheensä pakosalle ja jatkaa omaa liiketoimintaansa Pariisissa väärien henkilöpaperien turvin.

Joanovici on sodan aikana vaikeiden valintojen edessä. Juutalaisuudestaan huolimatta hän pystyy säilyttämään vaikutusvaltaansa, jonka hän on saavuttanut romukaupalla rikastumalla (ja kilpailijat sivuun työntämällä). Hän toimittaa tonnikaupalla metallia natsien sotateollisuudelle, mikä on tietenkin pahimman laatuinen maanpetos, mutta samalla hän yrittää kaikin tavoin auttaa juutalaisia veljiään ja olla mukana vastarintatoiminnassa. Pienistäkin virheistä joutuu gestapon puristuksessa maksamaan kalliisti, ja oma henki on rahaa arvokkaampi Joanovicille.

Nury ja Vallée loistavat edelleen. Korppien synkkä lento tuo miehitysajan kauhut elävinä lukijoiden silmille. Tarina on fiktiivinen, mutta oikeitakin henkilöitä ja tapahtumia mukana on. Laadukasta sarjakuvaa on aina ilo vinkata, niin nytkin.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...