Anna-Leena Härkönen: Olis niin kiva

Olis niin kiva

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Anna-Leena Härkönen on sellainen kirjailija, että vaikka hän kirjoittaisi vain ”Päivää!” niin se olisi hauskaa ja nasevaa.

Olis niin kiva on kokoelma lyhkäisiä kirjoituksia ja kun niitä lukee, sitä nyökyttelee lähes kaiken aikaa, että just niin. Herkullinen tapa kertoa asioista niiden oikeilla nimillä ja niin napakalla huumorilla, ettei voi kuin olla samaa mieltä. Vaikka ei olisikaan samaa mieltä, niin silti lukukokemus on nautinto.

Pikkutarinoissa otetaan kantaa mm. asioihin, joista voi loukkaantua, matkustamiseen, matkoihin, ikääntymiseen ja hei, koronakin saa oman osuutensa. Toisinaan naurattaa ja sitten voi käydä niin, että herkistää, kuten novellissa Lakkiaiset, missä kerrotaan kun on lapsen lakkiaiset ja kotoa lähteminen.

Näissä tarinoissa on aiheita, joissa on runsaasti samastumispintaa ja se tekee niistä juuri sellaisia, että niistä ei voi pitämättä. Väkisin tulee mieleen, että alkaa ajatella juuri niin kuin Härkönen kirjoittaa. Ei paha.

Jos nämä tässä kirjassa olevat kirjoitukset tuntuvat tutuilta, niin ne ovat julkaistu Apu-lehdessä vuosina 2018-2020. Vaan eipä haittaa, hyviä, napakoita tekstejä lukee vaikka kuinka monta kertaa.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...