Anna-Leena Härkönen: Takana puhumisen taito

Takana puhumisen taito

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vuoden 2014 Kirjan ja ruusun päivän kampanjakirja oli tämä Anna-Leena Härkösen Takana puhumisen taito. Kirja sisältää 32 pikkuista pakinaa ihan arkisista aiheista.

Kirjan nimi Takana puhumisen taito, kertoo juuri siitä ja avaa juuri sitä, mitä se onkin tai oikeastaan vähän enemmänkin. Mieleen jäi myös se, mitä on kosto. Vaikka ensin ajattelee, että hui kamala, ei minun juttu, niin jutun luettuaan miettii, että no, miksipäs ei. Härkönen kertoo ominaisella huumorillaan myös lentokenttäpelosta, valomerkistä, muumugeelistä ja ihan kaikesta siitä, mikä koskettaa meitä ihmisiä arjessamme.

Härkönen onnistuu kertomaan asioista suoraan, erittäin suoraan, niin että mikään ei jää epäselväksi ja se onkin helpottavaa, kun ei tarvitse jäädä jälkimakustelemaan alkuperäistä tarkoitusta. Tämä suorasukaisuus naurattaa, mutta välillä se myös ravistelee.

Kirjassa on ainoastaan 156 sivua ja pakinat lyhyitä, joten sen lukee vaivatta ja missä tahansa. Siihen ei juurikaan tarvitse keskittyä, sillä juuri kun pääsee juttuun kiinni, se loppuu ja alkaa uusi.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kinin haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 297 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...