Serdar Özkan: Omer ja Kuoleman enkeli

Omer ja kuoleman enkeli

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Omer tavataan kirjassa ensin aikuisena, merellä veneessä, miettimässä lopullista ratkaisua elämäänsä. Hän harkitsee vakavasti itsemurhaa, hän menetti auto-onnettomuudessa vanhempansa sekä sen mukana uskonsa elämään. Kaikki tärkeä maailmassa on tuntunut katoavan, elämällä ei ole enää merkitystä. Sitten Kuoleman enkeli puhuttelee häntä.

Omer lapsena saa puheenvuoron ja alkaa muistelu tavatusta Delfiinistä, Punakätisestä Naisesta sekä Vanhasta miehestä, joka kertoi tarinoita kiville ja tiesi Omerin nimen. Omer piirsi lapsena siivettömiä enkeleitä, jotka olivat hänen ystäviään…

Omer ja Kuoleman enkeli on monitahoinen, herkkä, filosofinen ja ajatuksia herättävä teos. Tämä soisi luettavan sillä vakavuudella ja osin iloittelulla, hämmästyksellä elämän moninaisuudesta, jolla se on varmasti kirjoitettukin. Romaani on yhdistelmä seikkailua, mystiikkaa, etsintää ja rakkautta.

Kohtaaminen ja keskustelut Kuoleman enkelin kanssa mullistavat Omerin sisäisen maailman ja auttavat häntä kohtaamaan itsensä sekä löytämään tien eheyteen. Tämä on lopulta ylistys elämälle, monikerroksinen, monitasoinen kerronta luo tilaa rakkaudelle ja ymmärtämykselle.

Suosittelen filosofisesta pohdinnasta, monikulttuurisuudesta ja moniarvoisuudesta sekä elämänarvoista kiinnostuneiden luettavaksi. Ajattelemisen aihetta useampaan elämäntilanteeseen jokaiselle.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 287 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...