Pekka Hiltunen: Onni

Onni

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vidun Reuhake olisi kelpo otsake jos tuonne ylle pitäisi otsikko asettaa. Onni-romaanissa sellainen henkilö esiintyy kahden muun päähenkilön lisäksi. Oskari, toimittaja, on ensimmäinen päähenkilö, toinen on Tuulikki, työtön kuvataiteilija, ja kolmas ensiksi mainittu muusikonretkula Roady Runner, joku Aapo alunperin. Että osasi ärsyttää äijä! Jo kieleltään, saati tungultaan.

Toisin oli Tuulikin laita, vaikka Tuhannen Mulkun Tuulikki olikin. Tuulikki on symppis joka empatisoi Rovaniemen eli Rollon homoja, vaikka huorahtava hetero onkin. Että oli kieleltäänkin symppis – se mie, ja muukin!

Oskarin ympärille kaikki kietoutuu. Oskari edustaa kuihtuvaa tositoimittaja-alaa. Niitä joita ei enää nykyjournalismi tarvitse: hölynpöly on tullut toimittajien toimitettavaksi, ja pian sen tekevät koneet ja verkossa tietenkin – paperilehti on antiikkia.

Oskari hakee ylempiä paikkoja; työkyvykkyyskartoittajapsykologi Emmasta tuleekin osa Oskarin henkilöelämää Tuulikin ja Roady Runnerin lisäksi.

Kirjan lähtökohtina ovat Rollo ja sen Luolan homot: keitä siellä on? miten siellä eletään? mitä tulevaisuus tuo? …

Pisimmälle, kirjan loppuun saakka, pääsemme seuraamaan Luolan Paukku-Matiasta, jolle käy satumainen onni ja hän pääsee viettämään vanhuuden päiviään itsensä pornohomotähti-ikonin Bill Muntherin – siis itsensä Adam Chasen! – kanssa Losin läheiseen pikkukylään.

Kyllähän tässä kieltämättä vähän hämillään lueskelin Mondo-lehden toimituspäällikkö Pekka Hiltusen Onnia, kun se niin urbaanimainen tehosekoitin on, vierastin aihepiiriä ja kaikin voimin hanttiin pistin, mutta tekijän totuuden haeskelu ja paljastelu silti jotenkin viehätti ellei peräti vietellyt.

Jättipä pohtimista!

hikkaj

SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita - myös lukiessa. Opettaja - ollut. Kieli kaikki kaikessa - suomen kieli. Ei Kilven voittanutta - Volterin eikä Eevankaan. Kotiblogipottu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 297 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...