Arto Ahlberg: Operaatio Poro

Operaatio Poro

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mitä tapahtui Suomessa keväällä 1940, kun Stalinin Puna-armeija oli kaappaamaisillaan koko maan?

Siitä alkaa melkoinen seikkailu, kun Aleksi pestautuu agentiksi ja Mannerheimin, tuttavallisesti kirjassa vain Marskin, käskystä lähtee toimeen. Aleksi joutuu mitä moninaisimpiin ja kiperimpiin tilanteisiin niin Venäjällä kuin Saksassakin.

Alunperin olin sitä mieltä, etten jaksa mitään sotaromaania lukee, mutta kun aloitin, niin sitten se vaan läksi viemään. Arto Ahlbergin tyyli on sellainen, että kun teksti ottaa haltuun, niin siinä ei voi muuta kuin mennä mukana. Se ikäänkuin otti kainaloon, että nyt mennään.

Aleksi joutuu seikkailemaan siellä sun täällä ja on jatkuvasti pahoissa paikoissa. Hän on sellainen salaisten asioiden hoitaja, joka surffailee paikoissa, joissa hänen ei missään nimessä pitäisi olla. Kun hän sitten lähes ensimmäisessä kohteessa tapaa naisen, niin sehän sitten jää hänen mieleen aika lailla.

Monien mutkien ja matkojen jälkeen Aleksi on taas siinä pisteessä, että palaa sydämensä valitun luokse, vaan tämäpä ei siellä enää olekaan ja taas alkaa uusi seikkailu. Miten Aleksi löytää hänet?

Operaatio Poro – miten paljon siinä on totta ja mikä tarua, jää sitten lukijan mietittäväksi. Kaiken kaikkiaan tarina on varsin mielenkiintoista luettavaa, koska siinä kohtaavat niin monet tunteet.

Koko kirja on kuin vuoristorata, jossa mennään koko ajan uudestaan. Juuri kun luulee, että no niin, nyt se loppui, niin se alkaakin uudestaan.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kinin haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 297 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...