Maritta Lintunen: Ovisilmä

Ovisilmä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ovisilmän novellit kertovat pääosin aivan tavallisista ihmisistä, mutta hyvin mukaansatempaavasti. Tarinat kasvavat ja päähenkilöiden mukana on helppo alkaa elää. Se kielii tekijän kirjoittajan taidosta. Kieli on hyvin sulavaa ja tuo Lintusen runotaustan esiin.

Novellikokoelman johtavaksi teemaksi mielsin selviytymisen sekä kuinka vähän toisista ihmisistä ja heidän elämästään saattaa tietääkään, vaikka he olisivat lähelläkin. Naapuri, työkaveri tai jopa perheenjäsen saattaakin olla aivan erilainen kuin pinnallisin puolin näyttää. Novellien henkilöt tekevät ratkaisunsa rohkeasti, ilman jahkailua ja suurta suunnitelmallisuutta. Aivan kuin jokin heidän sisällään (sisäinen ovisilmä?) tekisi ratkaisut hieman etukäteen.

Oikein suositeltava, helppolukuinen kirja.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...