Maritta Lintunen: Ovisilmä

Ovisilmä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ovisilmän novellit kertovat pääosin aivan tavallisista ihmisistä, mutta hyvin mukaansatempaavasti. Tarinat kasvavat ja päähenkilöiden mukana on helppo alkaa elää. Se kielii tekijän kirjoittajan taidosta. Kieli on hyvin sulavaa ja tuo Lintusen runotaustan esiin.

Novellikokoelman johtavaksi teemaksi mielsin selviytymisen sekä kuinka vähän toisista ihmisistä ja heidän elämästään saattaa tietääkään, vaikka he olisivat lähelläkin. Naapuri, työkaveri tai jopa perheenjäsen saattaakin olla aivan erilainen kuin pinnallisin puolin näyttää. Novellien henkilöt tekevät ratkaisunsa rohkeasti, ilman jahkailua ja suurta suunnitelmallisuutta. Aivan kuin jokin heidän sisällään (sisäinen ovisilmä?) tekisi ratkaisut hieman etukäteen.

Oikein suositeltava, helppolukuinen kirja.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...