Pertti Mustajoki: Paahtoleipäkatastrofi

Kansi: Paahtoleipäkatastrofi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sisätautien erikoislääkäri, professori Pertti Mustajoki on tutkinut lihavuutta ja hoitanut painonhallintaa elämäänsä kaipaavia ihmisiä vuosikymmenten ajan. Hän on tunnettu lääketieteen popularisoija, mutta myös oppikirjojen kirjoittajana alansa ehdoton asiantuntija.

Paahtoleipäkatastrofi suhtautuu painonhallintaan inhimillisesti mutta realistisesti. Mustajoki kartoittaa lyhyissä, helppolukuisissa artikkeleissaan lihavuuden syitä, keinoja sen hallintaan ja syitä hallinnan epäonnistumiseen. Lääkäri kun on, Mustajoki seisoo tiukasti kansallisten ravitsemussuositustemme takana. Ja perustelee vakuuttavasti, miksi.

Kirja ei ole laihdutusopas. Päinvastoin, Mustajoki kertoo, miten hänen suojeluksessaan toimivissa painonhallintaryhmissä on vuosien varrella lopetettu kaikenlainen ohjeiden jakaminen ja seuranta, ja vastuu siirretty täysin osallistujille. Samoin tämä opas toimii parhaiten motivaattorina ja pohdiskelun pohjana painonsa hallinnasta pitkällä tähtäimellä haaveilevalle. Aineenvaihduntamme kemiallisen perustan ja luolamiesperintömme lisäksi on mielenkiintoista lukea, voiko yksi paahtoleipä muodostua katastrofiksi, onko lihavuus perinnöllistä ja miksi paino ei putoa, vaikka ruokapäiväkirja kertoo ihmisen syövän vain vähän, ja muista myyteistä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...