Pertti Mustajoki: Paahtoleipäkatastrofi : kirjoituksia painonhallinnasta ja lihavuudesta

Kansi: Paahtoleipäkatastrofi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sisätautien erikoislääkäri, professori Pertti Mustajoki on tutkinut lihavuutta ja hoitanut painonhallintaa elämäänsä kaipaavia ihmisiä vuosikymmenten ajan. Hän on tunnettu lääketieteen popularisoija, mutta myös oppikirjojen kirjoittajana alansa ehdoton asiantuntija.

Paahtoleipäkatastrofi suhtautuu painonhallintaan inhimillisesti mutta realistisesti. Mustajoki kartoittaa lyhyissä, helppolukuisissa artikkeleissaan lihavuuden syitä, keinoja sen hallintaan ja syitä hallinnan epäonnistumiseen. Lääkäri kun on, Mustajoki seisoo tiukasti kansallisten ravitsemussuositustemme takana. Ja perustelee vakuuttavasti, miksi.

Kirja ei ole laihdutusopas. Päinvastoin, Mustajoki kertoo, miten hänen suojeluksessaan toimivissa painonhallintaryhmissä on vuosien varrella lopetettu kaikenlainen ohjeiden jakaminen ja seuranta, ja vastuu siirretty täysin osallistujille. Samoin tämä opas toimii parhaiten motivaattorina ja pohdiskelun pohjana painonsa hallinnasta pitkällä tähtäimellä haaveilevalle. Aineenvaihduntamme kemiallisen perustan ja luolamiesperintömme lisäksi on mielenkiintoista lukea, voiko yksi paahtoleipä muodostua katastrofiksi, onko lihavuus perinnöllistä ja miksi paino ei putoa, vaikka ruokapäiväkirja kertoo ihmisen syövän vain vähän, ja muista myyteistä.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...