James Patterson: Paha Mary

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tunnettu näyttelijätär murhataan julmasti kotipihallaan Beverly Hillsissä. Vajaa viikko aikaisemmin on elokuvateatterissa ammuttu kuuluisa naistuottaja. Molemmat uhrit olivat pienten lasten äitejä. Murhien tekijäksi ilmoittautuu Mary Smith, jonka teot ajavat unelmien kaupungin paniikkiin. Ovatko Hollywoodin kuuluisuudet nyt myös Maryn tappolistalla?

Alex Cross on lomalla lapsensa ja isoäidin kanssa Disneylandissa, kun hän saa puhelun, jossa pyydetään häntä keskeyttämään lomansa – vain päiväksi. Hän on haluton luopumaan hyvin ansaitusta vapaastaan läheistensä seurassa, mutta päättää tehdä tämän kerran poikkeuksen. Ikävä kyllä, tämä on virhe. Ainakin hänen ja perheen kannalta.

Kun Alex lähtee, hänen entinen vaimonsa hakee lapsen takaisin Seattleen ja aikoo myös vedota tuomioistumeen saadakseen pysyvän huoltajuuden. Miehellä on myös meneillään oma henkilökohtainen suhde, josta ei oikein saa selvää, mitä on tulossa. Tuntuu kuin hän olisi epäonnistunut sekä isänä että rakastajana. Toisaalta siis kutsu Los Angelesiin tapaamaan poliisipäällikköä ja etsimään Mary Smithiä tuo hänelle ehkä kaivattuakin toimintaa ja pitää alakuloiset ja riittämättömät tunteet pois.

Päivä ei todellakaan riitä ja hän jää jahtaamaan murhaajaan pistäen kaikkensa peliin. Hän analysoi sähköposteja ja pyrkii niiden avulla selvittämään, kuka on tekijä ja ehkä myös saada selville seuraavan uhrin! Murhaaja, joka lähettää etukäteen tietoja murhatuista, moittii heitä ehkä joistakin kasvatusperiaatteista tai siitä, että he eivät välitä tarpeeksi lapsistaan. Onko hän katkera äiti, jonka lapset on otettu huostaan? Miksi hän viestittää teoistaan julkisesti? Etsiikö hän vain huomiota vai onko taustalla jotakin aivan muuta?

Crossilla on paljon selvitettävää, tilanteet käyvät kuumana ja verkko murhaajan ympärillä tiivistyy. Lopulta heillä on kiinni jopa kriteerit täyttävä murhaaja, mutta Alex epäilee silti jotakin… Onko kiikissä kuitenkaan oikea syyllinen? Juoni kulkee yllättävän notkeasti ja lopputulos on kaikkea muuta kuin ennalta arvattava. Jännitystä siis riittää tässä 11. suomennetussa Alex Cross -romaanissa. James Patterson myös osoittaa kykenevänsä edelleen kirjoittamaan myös itsenäisesti varsin tasokasta trilleriä, josta ei yllätyksiäkään puutu… Suosittelen kaikille Alex Crossia seuranneille ja toki tämä sopii myös uusille ystäville. Jännäriksi aivan kelvokas!

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 236 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...