Michael Nyqvist: Päivää, isä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kävelin muutaman kerran tämän kirjan ohi, ennen kuin käsitin, mikä se on. Jokin tuttu juttu siinä kiehtoi ja onneksi otin sen käsiini. Päivää, isä kertoo tunnetun ruotsalaisen näyttelijän, Michael Nyqvistin (mm. Millennium-trilogia) muistelmat siitä, millaisena hän isähahmon kokee.

Hyvin nuorena Michaelille selviää, että hän on adoptoitu. Hänen isänsä ja äitinsä ei olekaan hänen biologiset vanhempansa. Pian sen jälkeen adoptiovanhemmat eroavat ja Michael jää ilman adoptioisäänsä. Missä on biologiset vanhemmat? Etsimisen hän aloittaa aikuisena.

Kirja kertoo samalla kuinka Michael Nyqvististä tuli näyttelijä, miten hän paneutui rooleihinsa. Lisäksi hän perustaa perheen, tulee isäksi. Suhde adoptioisään säilyy ja on lämmin. Biologisten vanhempien etsiminen ei ole helppoa, mutta kuinka siinä käy, niin sen saa tietää vain lukemalla tämän kirjan.

Pidin tästä kirjasta todella, sillä sen kerronta on niin vivahteikasta. Kirjaan meni sisälle ja siihen eläytyi. Ihanan miehinen, mutta silti niin herkän koskettava.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...