Patricia Cornwell: Paljaat luut

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Arvostettu paleontologi on kadonnut kaivauksiltaan keskellä villejä Kanadan erämaita. Kay Scarpetta saa kuitenkin oudon viestin ilmeisesti hänen viimeisiltä hetkiltään – viesti on tullut palvelimelta, joka hävittää tiedot pikaisesti ja jäljitys on lähes mahdotonta. Kay ei edes ymmärrä, miksi viesti on lähetetty juuri hänelle. Samaan aikaan hän on nimittäin nostamassa Bostonin edustalta merestä oudolla tavalla säilytettyä ja nyt sidottua naisen ruumista. Lisäksi hänen pitäisi kiirehtiä tärkeään oikeudenkäyntiin. Tapahtumat alkavat kuitenkin vyöryä nopeasti merkilliseen suuntaan.

Scarpetta alkaa epäillä nyt, että sekä paleontologin katoaminen että löydetyn naisen ruumis liittyvät suurempaan kokonaisuuteen paljon lähempänä kotikulmia. Liikkeellä on erittäin älykäs ja ilmeisen karismaattinen sarjamurhaaja, joka manipuloi lähes kaikkea ja kaikkia. Kay alkaa itsekin epäillä jo aivan lähipiiriäänkin. Lucy tietää paljon monista uhreista ja pystyy selvittämään kaikki tietoliikennettä koskevat asiat. Pete Marino on ollut yhteydessä erääseen uhriin ja hänen viimeaikaiset edesottamuksensa ovat hieman outoja ja hän selkeästi salailee jotakin. Pahinta on kuitenkin se, että hänen aviomiehensä, Benton, tuntuu myös pitävän sisällään salaisuuksia ja välttelee keskustelua hänen kanssaan. Joku omasta väestä tuntuu häiritsevän ja sabotoivan kaikkea tutkintaa ja työtä, eikä Kay enää tiedä, keneen voisi todella luottaa… Kun palat lopulta loksahtavat kohdalleen, on vielä edessä viimeinen väkivaltaiseksi äityvä kohtaus.

Tekijä jatkaa edelleen Kay Scarpettan tutkimusten selvittelyä ja tämä onkin jo kahdeskymmenes suomennettu jännäri. Kirjat voi hyvin myös lukea yksitellen, vaikka tällöin päähenkilön henkilökohtaisen elämän seuraaminen ei ehkä ole niin helppoa. Varhaisimpiin teoksiin verrattuna kirjoittaja ei enää sorru käyttämään niin runsaasti lyhenteitä eikä ammattikieltä, joten nämä ovat lukijan kannalta mielenkiintoisempia ja helppolukuisempia. Jännitys on silti säilynyt entisellään ja ruumiit ja luut kertovat edelleenkin tarinansa jälkeenjääville mieleenpainuvin tavoin.

Tekijältä taatun hyvä jännäri, jossa myös paneudutaan sekä rikollisten että tutkijoiden psykologiseen puoleen sekä henkilökohtaiseen elämään ja ihmissuhteisiin. Kaikille jännäreiden, oikeuspsykologian ja -patologian sekä tietysti Kay Scarpettan ystäville hyvä valinta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

3 kommenttia

  1. Jossain vaiheessa kyllästyin kerta kaikkiaan Kay Scarpettaan, vaikka Cornwellin teoksia on omassa hyllyssänikin alun toistakymmentä. Jokohan nyt tohtisi palata hänen seuraansa.

  2. Täällä jossain oli puhettakin siitä, että sarjojen ei tarvitse jatkua määrättömiin. Minä myös kyllästyin jossain vaiheessa Scarpettaan, eikä ainakaan vielä ole mitään hinkua palata. On niin paljon muitakin kirjoja ja kirjailijoita, joihin haluaa tutustua.

  3. Joo, miehän siitä kirjoitin mm. Lehtolaisen Kalliosta ja Mäen Vareksesta..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...