Anu Valve: Paska juttu : kymmenen oivallusta sonnasta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Paska juttu ei ole ollenkaan paskempi. Kirja on huima tietoteos paskan historiaan. Me vesivessojen ajan ihmiset emme ollenkaan käsitä sitä, ettei käymäläkulttuuri ole aina ollut niin kuin nyt. Sitä ei ole edes ollut.

Kirja on tehty samannimisen kansainvälisesti palkitun YLE:n tv-sarjan pohjalta.

Paska juttu on oivallinen kurkistus historiaan. Aina ei ole ollut vessoja. Vailla minkäänlaista yksityisyyttä on tehty tarpeet ihan minne sattuu. Paperin asemesta on käytetty kaikkea mahdollista tikuista kankaisiin.

Mitä se on nykyaikana, meille niin tuttu vesivessa onkin kaikista pahin keksintö. Juomavedellä huuhtelemme jätökset viemäriin ja pian vesi on jälleen puhdistettava juomavedeksi.

Parhaiten menisi, jos tekisimme tarpeemme kuivakäymälään ja jätökset voitaisiin käyttää lannoitteeksi.

“Huono sanitaatio tappaa kehitysmaissa enemmän kuin esimerkiksi AIDS. Joka päivä 5000 lasta kuolee sen seurauksena.”

Kirjassa on Elina Nuortien upea kuvitus, ei kuitenkaan paskasta.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...