Ville Vuorela: Pelintekijän käsikirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pelien tekeminen yleistyy työnä ja harrastuksena. Yhä useamman nuoren toiveammatti on pelintekijä. Vaan mistä pelien tekemisessä itse asiassa on kyse? Ville Vuorela on kokenut pelisuunnittelija ja ilmeisen oikea henkilö kertomaan asiasta.

Pelintekijän käsikirja on paras lukemani esitys pelien suunnitteluprosessista. Rules of Play -järkälettä tuntuvasti kevyempi teos on helppotajuinen, vauhdikas ja onnistuu alle 200 sivussa kertomaan, kuinka pelintekoprosessi etenee ja mitä pelintekijöiden on hyvä tietää.

Pelintekijän käsikirja ei ole menetelmäopas; erilaiset pelien suunnittelussa tarvittavat taidot on opeteltava muualta. Kirja opettaa kuitenkin olennaisimmat perusteet pelien tekemisestä ja siksi suosittelenkin sitä ehdottomasti kaikille aiheesta kiinnostuneille lähtökohdaksi pelien tekemisen maailmaan. Jos haluat työllistyä pelialalle tai tehdä harrastusprojektina pelin, aloita tästä.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...