Ville Vuorela: Pelintekijän käsikirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pelien tekeminen yleistyy työnä ja harrastuksena. Yhä useamman nuoren toiveammatti on pelintekijä. Vaan mistä pelien tekemisessä itse asiassa on kyse? Ville Vuorela on kokenut pelisuunnittelija ja ilmeisen oikea henkilö kertomaan asiasta.

Pelintekijän käsikirja on paras lukemani esitys pelien suunnitteluprosessista. Rules of Play -järkälettä tuntuvasti kevyempi teos on helppotajuinen, vauhdikas ja onnistuu alle 200 sivussa kertomaan, kuinka pelintekoprosessi etenee ja mitä pelintekijöiden on hyvä tietää.

Pelintekijän käsikirja ei ole menetelmäopas; erilaiset pelien suunnittelussa tarvittavat taidot on opeteltava muualta. Kirja opettaa kuitenkin olennaisimmat perusteet pelien tekemisestä ja siksi suosittelenkin sitä ehdottomasti kaikille aiheesta kiinnostuneille lähtökohdaksi pelien tekemisen maailmaan. Jos haluat työllistyä pelialalle tai tehdä harrastusprojektina pelin, aloita tästä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...