Mauri Kunnas: Pieni avaruuskirja

Osta kirja itsellesi

Todellinen lastenkirjamaailman avaruusklassikko, Kaikkien aikojen avaruuskirja, viettää tänä vuonna kolmikymppisiään. Mauri Kunnaksen vuonna 1989 ilmestynyt teos lienee tuttu lähes kaikille edes jossakin määrin avaruudesta kiinnostuneille lapsille ja miksei aikuisillekin. Faktaa ja fiktiota yhdistelevä kirja Kunnaksen tutulla ja toimivalla kuvituksella onkin vähintään mainio paketti.

Nyt ilmestynyt Pieni avaruuskirja jatkaa sarjaa, jonka aiempia osia ovat Pieni urheilukirja ja Pieni luontokirja. Sen nimensä mukainen pienikokoisuus ja Kunnaksen tuttu lapsiystävällinen sekä humoristinen kuvitus – joka muuten on napattu Kaikkien aikojen avaruuskirjasta – ovat omiaan tekemään tästä tietokirjasta helposti omaksuttavan, sellaisen, josta pienet tiedonhaluiset lukijat varmasti imevät oppia itseensä ihan huomaamattaan. Itsekin opin sen sivuilta eräitä uusia asioita, ja palautin mieleen jo unohtuneita avaruusfaktoja.

Kuten Kunnaksen teokset nyt yleisesti ottaenkin, ansaitsee tämäkin ilman muuta suosituksen.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...