Mauri Kunnas: Pieni avaruuskirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Todellinen lastenkirjamaailman avaruusklassikko, Kaikkien aikojen avaruuskirja, viettää tänä vuonna kolmikymppisiään. Mauri Kunnaksen vuonna 1989 ilmestynyt teos lienee tuttu lähes kaikille edes jossakin määrin avaruudesta kiinnostuneille lapsille ja miksei aikuisillekin. Faktaa ja fiktiota yhdistelevä kirja Kunnaksen tutulla ja toimivalla kuvituksella onkin vähintään mainio paketti.

Nyt ilmestynyt Pieni avaruuskirja jatkaa sarjaa, jonka aiempia osia ovat Pieni urheilukirja ja Pieni luontokirja. Sen nimensä mukainen pienikokoisuus ja Kunnaksen tuttu lapsiystävällinen sekä humoristinen kuvitus – joka muuten on napattu Kaikkien aikojen avaruuskirjasta – ovat omiaan tekemään tästä tietokirjasta helposti omaksuttavan, sellaisen, josta pienet tiedonhaluiset lukijat varmasti imevät oppia itseensä ihan huomaamattaan. Itsekin opin sen sivuilta eräitä uusia asioita, ja palautin mieleen jo unohtuneita avaruusfaktoja.

Kuten Kunnaksen teokset nyt yleisesti ottaenkin, ansaitsee tämäkin ilman muuta suosituksen.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 287 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...