Mia Couto: Plumeriaveranta

Plumeriaveranta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Luin Flamingon viimeisen lennon saadakseni maahaasteeseen Mosambikin, mutta pidin siitä sen verran, että kirjastosta löytynyt toinenkin Mia Couton romaani Plumeriaveranta oli syytä lukea.

Plumeriaveranta on vahvasti maagista realismia. Alustava näkökulma on kuolleen miehen, joka on haudattu verannan lähelle plumerian alle väärin, jolloin sielu ei ole päässyt kunnolla lepoon. Nyt on kuitenkin tarjolla tilaisuus saattaa asiat kuntoon: paikalle on tulossa rikostutkija, jonka elinpäivät ovat luetut. Hankkiutumalla hänen ruumiiseensa ja kuolemalla uudestaan voisi saada sieluntilan ojennukseen.

Rikostutkija saapuu meren ja miinakenttien eristämään vanhainkotiin, entiseen linnoitukseen, selvittämään vanhainkodin johtajan murhaa. Tässä dekkarissa ei syyllistä tarvitse varsinaisesti etsiä: kaikki vanhukset ovat jonossa tunnustamassa murhanneensa johtajan.

Selviäähän se, lopulta, miksi johtaja kuoli, siinä sivussa käsitellään Mosambikia ja siirtomaa-aikaa – tavallaan vanhainkoti kuvaa koko Mosambikia. Plumeriaveranta on tunnelmaltaan kiehtova pieni kirja.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 276 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...