Joann Sfar: Rabbin katti 2: Maanpäällinen paratiisi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ensimmäisen suomennetun Rabbin katti -albumin lopussa rabbi ja katti kohtasivat Leijona-Malkan. Katti lähtee seuraamaan Malkaa ja hänen leijonaansa aavikolle, ja kuulee monta jännittävää tarinaa, joita Malka kertoo elannokseen kaupungeissa ja paimentolaisleireissä.

Albumin toisessa osassa rabbin vävy saa Neuvostoliitosta arkullisen kirjoja ja toorakääröjä — joiden seassa nukkuu kommunistipuolueen vainoja paennut venäjänjuutalainen. Kieliongelmien selvittäminen on sivujuoni sinänsä, puhumattakaan siitä, että lopulta pieni retkikunta lähtee etsimään syvemmältä Afrikasta kaupunkia, jossa elää mustia juutalaisia kenenkään heitä vainoamatta. Kaupunki kuulostaa utopistiselta, mutta kommunistipuolueen tiedustelupalveluun jos johonkin voi luottaa… Molemmissa tarinoissa juutalaisuus, islaminusko ja kristinusko ja niiden eri muodot ovat paljon esillä ja hankauksessa toistensa kanssa.

Mukavaa ja kiehtovaa luettavaa toisesta ajasta ja toisesta maailmasta.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...