Joann Sfar: Rabbin katti 2: Maanpäällinen paratiisi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ensimmäisen suomennetun Rabbin katti -albumin lopussa rabbi ja katti kohtasivat Leijona-Malkan. Katti lähtee seuraamaan Malkaa ja hänen leijonaansa aavikolle, ja kuulee monta jännittävää tarinaa, joita Malka kertoo elannokseen kaupungeissa ja paimentolaisleireissä.

Albumin toisessa osassa rabbin vävy saa Neuvostoliitosta arkullisen kirjoja ja toorakääröjä — joiden seassa nukkuu kommunistipuolueen vainoja paennut venäjänjuutalainen. Kieliongelmien selvittäminen on sivujuoni sinänsä, puhumattakaan siitä, että lopulta pieni retkikunta lähtee etsimään syvemmältä Afrikasta kaupunkia, jossa elää mustia juutalaisia kenenkään heitä vainoamatta. Kaupunki kuulostaa utopistiselta, mutta kommunistipuolueen tiedustelupalveluun jos johonkin voi luottaa… Molemmissa tarinoissa juutalaisuus, islaminusko ja kristinusko ja niiden eri muodot ovat paljon esillä ja hankauksessa toistensa kanssa.

Mukavaa ja kiehtovaa luettavaa toisesta ajasta ja toisesta maailmasta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...