Virpi Hämeen-Anttila: Railo

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Työttömäksi jäänyt Teppo päättää perustaa ystävänsä kanssa matkailualan firman entiselle kotiseudulleen. Hän ei ole väleissä sisarustensa kanssa, mutta haluaa silti rakentaa juuri perintömailleen lähelle sisarustensa maatilaa. Tepon vaimo Inka ei innostu firmasta eikä muutosta, mutta lähtee kuitenkin tyttärensä kanssa miehensä mukaan maalle. Lomarakennusten rakentaminen ei kuitenkaan suju niin kitkattomasti kuin Teppo oli kuvitellut etukäteen. Häntä ei sitten juuri näykään maaseudulla ja työmaalla.

Hämeen-Anttila kirjoittaa sujuvaa tekstiä. Maaseudun asukkaiden repliikit oli kirjoitettu paikallisella pohjoiskarjalaisella murteella. En yleensä pidä murteella kirjoitetun tekstin lukemisesta, mutta toisaalta se saa dialogin tuntumaan aidommalta. Lisäksi pidin hyvänä sitä, ettei tarinan loppu ollut ennalta-arvattava, vaikka jotkut muut juonenkäänteet sitä olivatkin.

Railo on vähän niillä rajoilla, että onko se viihderomaani vai ei. Se taitaa kuitenkin upota paremmin sinne “tavallisten romaanien” kategoriaan. En ole kuitenkaan aivan varma, että olisiko tämä ollut vieläkin parempi vähän viihteellisempänä. Kirjoitustyyli on joka tapauksessa kevyehkö ja kirja nopealukuinen.

Hämeen-Anttilan aikaisemmat kirjat ovat olleet sekä sisällöllisesti että laadullisesti vaihtelevia. Tämä on sieltä paremmasta päästä. Pidin tästä kirjasta enemmän kuin parista edellisestä.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...