Johanna Rojola (toim.): Raivoa ja lamaannusta : Kiilan albumi 2010

Osta kirja itsellesi

Kulttuuriyhdistys Kiilan albumi vuonna 2010 leikkaa tämän hetken yhteiskunnallisen sarjakuvan läpi. Kiila on vasemmistolainen kulttuuriyhdistys, mikä luonnollisesti värittää albumin sisältöä, mutta tuloksena on sittenkin varsin moniääninen kokoelma yhteiskunnallista sarjakuvaa. Yhteiskunnallisuus ei ole pelkkää aatteen paloa ja politiikkaa, vaan mahdollistaa hyvin monipuolisia lähestymistapoja.

Mukaan mahtuu niin terrorismia, ilmastonmuutosta, yksityisen ja yleisen rajanvetoa, sananvapautta, uskontoa, globalisaatiota, köyhyyttä ja niin edelleen. Tekijöinä on tuttuja nimiä: Ville Ranta, Jukka Tilus, Tiitu Takalo, Ville Hänninen, Petri Hannini… Sarjakuvien lisäksi albumista löytyy katsaukset suomalaiseen 1970-luvun underground-sarjakuvaan ja aatteellisen sarjakuvan historiaan.

Oma suosikkini on kaikessa julmuudessaan norjalaisen Karstein Vollen 06/06/06, jossa oslolaiset saatananpalvojanuoret kohtaavat annoksen todellista pahuutta, mutta albumissa on monia muitakin hauskoja, liikuttavia ja ajatuksia herättäviä sarjakuvia. Raivoa ja lamaannusta -albumia on helppo suositella sekä sarjakuvan että yhteiskunnallisten kannanottojen ystäville, poliittisesta taustasta riippumatta. Sarjakuva toimii oivallisesti yhteiskunnallisen sanoman välittäjänä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...