Johanna Rojola (toim.): Raivoa ja lamaannusta : Kiilan albumi 2010

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kulttuuriyhdistys Kiilan albumi vuonna 2010 leikkaa tämän hetken yhteiskunnallisen sarjakuvan läpi. Kiila on vasemmistolainen kulttuuriyhdistys, mikä luonnollisesti värittää albumin sisältöä, mutta tuloksena on sittenkin varsin moniääninen kokoelma yhteiskunnallista sarjakuvaa. Yhteiskunnallisuus ei ole pelkkää aatteen paloa ja politiikkaa, vaan mahdollistaa hyvin monipuolisia lähestymistapoja.

Mukaan mahtuu niin terrorismia, ilmastonmuutosta, yksityisen ja yleisen rajanvetoa, sananvapautta, uskontoa, globalisaatiota, köyhyyttä ja niin edelleen. Tekijöinä on tuttuja nimiä: Ville Ranta, Jukka Tilus, Tiitu Takalo, Ville Hänninen, Petri Hannini… Sarjakuvien lisäksi albumista löytyy katsaukset suomalaiseen 1970-luvun underground-sarjakuvaan ja aatteellisen sarjakuvan historiaan.

Oma suosikkini on kaikessa julmuudessaan norjalaisen Karstein Vollen 06/06/06, jossa oslolaiset saatananpalvojanuoret kohtaavat annoksen todellista pahuutta, mutta albumissa on monia muitakin hauskoja, liikuttavia ja ajatuksia herättäviä sarjakuvia. Raivoa ja lamaannusta -albumia on helppo suositella sekä sarjakuvan että yhteiskunnallisten kannanottojen ystäville, poliittisesta taustasta riippumatta. Sarjakuva toimii oivallisesti yhteiskunnallisen sanoman välittäjänä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...