Michael Connelly: Risteyskohta

Osta kirja itsellesi

Harry Bosch on eläkkeelle jäänyt poliisi, joka jatkaa rikosten ratkaisua eläkepäivilläänkin. Michael Connellyn pitkässä Harry Bosch -sarjassa Risteyskohta on monia sarjan osia tehokkaampi ja erittäin hyvin etenevä dekkari.

Harry Boschin velipuoli, julkkisjuristi Mickey Haller, pyytää Boschin apua asiakkaansa puolustamisessa. Hallerin asiakasta, entistä jengiläistä, syytetään raa’asta murhasta. Bosch siirtyy hieman vastentahtoisesti pimeälle puolelle, mutta kun hän saa vainun oikeista tekijöistä, mikään ei enää pidättele vanhaa poliisia.

Michael Connelly on monen hudin jälkeen tehnyt toimivan dekkarin. Se on hyvin suoraviivainen ja koruton. Connellyn helmasyntinä on usein pysähtyä selittelemään ja vääntämään asioita rautalangasta, mutta Risteyskohdassa tämä taipumus on kitketty lähes kokonaan pois. Myöskään Boschin alituisiin ongelmiin tyttären tai vaihtuvien naisystävien kanssa ei nyt käytetä tolkuttomasti sivuja. Risteyskohdan juoni ei ole kovinkaan nokkela, mutta se toimii hyvin. Lopun oikeusistuimessa tapahtuva luku latistaa vähäsen tunnelmaa, mutta Risteyskohta on silti pitkästä aikaa hyvää, luotettavaa Connellya.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.