Wendy Lower: Rotko : Erään perheen teloitus, joka johti Ukrainan juutalaisten joukkotuhon jäljille

Rotko

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Yksi kuva. Yksi ainoa järkyttävä kuva, joka on säilynyt nykypäivään asti. Kuvassa Natsi-Saksan sotilaat ovat juuri ampumassa perhettä rotkon reunalla. Uhreina kuvassa on nainen ja lapsia.

Missä kuva on otettu, kuka kuvan otti, ketkä kuvassa murhataan, miten tilanteeseen on päädytty ja miten kuva on säilynyt kaikki nämä vuodet? Tämän kaiken on selvittänyt Wendy Lower, Hitlerin raivottarien kirjoittaja. Kuvan tutkimiseen meni kymmenen vuotta, mutta lopputuloksena Lower valotti koko Ukrainan juutalaisten joukkotuhoa toisen maailmansodan aikana. 

Valokuva palastellaan jokaiseen yksityiskohtaan, joita Lower käsittelee antaumuksella. Wendy Lower on taiturimainen löytämään vielä tuntemattomia tarinoita, jotka tuovat toisen maailman sodan esille enemmän tarinoina ja ihmiskohtaloina kuin historiallisina tilastoina.

Toisesta maailmansodasta, holokaustista ja Natsi-Saksasta kirjoja riittää. Kuitenkin aihe edelleen kiinnostaa monia, ja on hienoa löytää vielä vaiettuja tarinoita ja uusia tapoja kertoa niitä. 

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 235 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...