Netta Walldén: Ruben ja rouva Mallamudin tapaus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Naapurin rouva Mallamudin pihalta kuuluu öisin outoa ääntä. Rouva on muutenkin omituinen: hän on asunut vuosikymmeniä yksin, eikä poistu talostaan koskaan. Talon ikkunalla tuijottavat kiinalaiset posliininuket.

Naapurin arvoitus saa Rubenin ja Lisan mielikuvituksen liikkeelle – arvoitus on ratkaistava! Lapset pääsevät hiippailemaan, väijymään ja varomaan paitsi rouva Mallamudia, myös omia vanhempiaan, jotka yrittävät tietysti torpata kaikenlaisen ylimääräisen kyttäilyn.

Kirjan henkilökaarti on mainio. Rouva Mallamud kaikessa synkkyydessään, Pinterän pariskunta, Mallamudia etäältä ihaileva postinkantaja, utelias Ruben ja sinnikäs pikkusisko Lisa – mainio kaarti, josta jokainen saa oman vuoronsa toimia tarinan kuljettajana. Pieniin lukuihin pilkottu tarina etenee ripeästi, tosin paikoin kerronta meni sen verran kiemuralle, että iltasadun jälkeen kuusivuotias kuuntelija kysyi, mitä luetussa pätkässä oli itse asiassa tapahtunut.

Netta Walldén on kirjoittanut mainion tarinan, joka miellyttää varmasti aikuistakin lukijaa. Lapsille tarinassa on sopiva annos toimintaa ja jännitystä. Loppukin on onnellinen, jälkipyykki kerää tarinan siivoon pakettiin. Jos miellyttää, Rubenin ja Lisan seikkailuja on jo ilmestynyt lisää.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 867 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...