Anna-Karin Garhamn: Ruu hammaslääkärissä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Anna-Karin Garhamnin viides suomennettu Ruu-kirja on nimensä mukainen: tarina Ruu-tytön matkasta hammaslääkäriin. Tuo matka ei varmastikaan ole monelle pienelle se kaikista mieleisin, joten on hyvä, että siihen pääsee tutustumaan etukäteen – vaikkapa sitten Ruun seurassa. Ruun reippaus varmasti tarttuu moneenkin pikkulukijaan.

Olen lukenut aikaisemmista Ruu-kirjoista yhden. Tuolloin Ruu oli lento­matkalla. Näiden kahden kokemuksen perusteella sarjan ideana tuntuu olevan olla lähinnä kuvakirjan muotoon puettu lasten tietokirja. Tällä kertaa Ruun hammaslääkärikäynti toimii havainnollisena esimerkkinä siitä, mitä tuo toimen­pide pitää sisällään alkaen kotona tapahtuvasta hampaidenpesusta ja päättyen reippaan Ruun palkitsemiseen uudella hammasharjalla ja tarralla.

Väliin mahtuu sopivasti käytännön tietoa siitä, mitä hammaslääkärissä tapahtuu ja loppuun on vielä lisätty kuvallinen luettelo hammaslääkärin tärkeimmästä välineistöstä sekä hampaidenpesuohjeet. Kun Ruutakin hieman jännittää, eikä suu ota auetakseen, saa moni lapsilukija Ruun kokemuksesta varmasti vieläkin parempaa tarttumapintaa.

Mikäs tässä, tällaisia tsemppaus- ja tutuksitulemiskirjoja aina tarvitaan. Garhamnin kuvitus ei edelleenkään onnistu miellyttämään sen suuremmin omaa silmääni, mutta koska tässä on kyse makuasioista, tehköön kukin sen suhteen omat päätöksensä.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...