Marsha Mehran: Ruusuvettä ja lammaspataa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lumoavien mausteiden kahvilasta tuttu sisaruskolmikko jatkaa elämäänsä Irlannin pikkukylässä. Pikkuhiljaa he ovat jo vakiinnuttaneet kahvilan toimintaa ja heidät on hyväksytty enemmän tai vähemmän pienen yhteisön jäseniksi.

Omaperäisiä ihmisiä kylä on kuitenkin täynnä eikä sisarustenkaan elämästä puutu vilskettä. Marjan saa komean, aatelisperäisen ihailijan ja koko kylä alkaa kuiskutella. Samaan aikaan rannalta löytyy tyttö, joka viedään salaa hoidettavaksi ymmärtävän naisen luokse. Pappi taas siirtyy satelliittiaikaan ja kohta on uusi merirosvoradio kuunneltavana. Juhlia järjestetään useammankin teeman puitteissa ja kylän erikoiset tyypit esitellään erikseen.

Kylässä tapahtuu koko ajan kulissien takana, vaikka päällepäin kaikki näyttää idylliseltä ja rauhalliselta. Marjan tekee edelleen sopivia, iranilaisittain terveellisiä ja elähdyttäviä ruokia kullekin ja yllättävän moni kokeekin erilaisia elämyksiä kahvilassa huumaavien mausteiden tuoksussa. Toki kateuskin saa paikkansa, mutta huonosti käy. Bahar painii uskonnollisten teemojen kanssa ja pikkusisko Layla seurustelee vakavasti. Rakkauttakaan ei kirjasta puutu.

Ruusuvettä ja lammaspataa jatkaa edellisen teoksen teemaa virkistävänä poikkeuksena romanttisiin kertomuksiin yleensä. Irlannin ja Iranin yhtäläisyydet ja erilaisuudet muodostavat melkoisen keitoksen sekä sisarusten hoitamaan kahvilaan että kaikkien kyläläisten elämään. Kirja on helppolukuinen, viehättävä, ajatuksiakin herättävä pakolaisteeman osalta. Että kaikki olisi täydellisen herkullista, lopussa on mukana Marjanin reseptejä, joiden ohjeiden avulla voit itse kokea vaikkapa ruusun ja lampaan herkullisen yhdistelmän. Nopealukuinen, ei yltiöromanttinen, mukava kirja, jossa vahva sisarusparvi saa aikaan hämmennystä vieraassa ympäristössä ja kulttuurissa.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...