Marsha Mehran: Ruusuvettä ja lammaspataa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lumoavien mausteiden kahvilasta tuttu sisaruskolmikko jatkaa elämäänsä Irlannin pikkukylässä. Pikkuhiljaa he ovat jo vakiinnuttaneet kahvilan toimintaa ja heidät on hyväksytty enemmän tai vähemmän pienen yhteisön jäseniksi.

Omaperäisiä ihmisiä kylä on kuitenkin täynnä eikä sisarustenkaan elämästä puutu vilskettä. Marjan saa komean, aatelisperäisen ihailijan ja koko kylä alkaa kuiskutella. Samaan aikaan rannalta löytyy tyttö, joka viedään salaa hoidettavaksi ymmärtävän naisen luokse. Pappi taas siirtyy satelliittiaikaan ja kohta on uusi merirosvoradio kuunneltavana. Juhlia järjestetään useammankin teeman puitteissa ja  kylän erikoiset tyypit esitellään erikseen.

Kylässä tapahtuu koko ajan kulissien takana, vaikka päällepäin kaikki näyttää idylliseltä ja rauhalliselta. Marjan tekee edelleen sopivia, iranilaisittain terveellisiä ja elähdyttäviä ruokia kullekin ja yllättävän moni kokeekin erilaisia elämyksiä kahvilassa huumaavien mausteiden tuoksussa. Toki kateuskin saa paikkansa, mutta huonosti käy. Bahar painii uskonnollisten teemojen kanssa ja pikkusisko Layla seurustelee vakavasti. Rakkauttakaan ei kirjasta puutu.

Kirja jatkaa edellisen teoksen teemaa virkistävänä poikkeuksena romanttisiin kertomuksiin yleensä. Irlannin ja Iranin yhtäläisyydet ja erilaisuudet muodostavat melkoisen keitoksen sekä sisarusten hoitamaan kahvilaan että kaikkien kyläläisten elämään. Kirja on helppolukuinen, viehättävä, ajatuksiakin herättävä pakolaisteeman osalta. Että kaikki olisi täydellisen herkullista, lopussa on mukana Marjanin reseptejä, joiden ohjeiden avulla voit itse kokea vaikkapa ruusun ja lampaan herkullisen yhdistelmän. Nopealukuinen, ei yltiöromanttinen, mukava kirja, jossa vahva sisarusparvi saa aikaan hämmennystä vieraassa ympäristössä ja kulttuurissa.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...