Tom Standage: Ihmiskunnan syötävä historia

Ruoka on aina ollut tärkeää ihmisille ja tämä Tom Standagen kirja käsittelee historian käännekohtia ruoan näkökulmasta. Maanviljelykseen siirtyminen, ruoan merkitys imperiumien nousussa, maustekauppa, ruoan merkitys sodankäynnille, vihreä vallankumous ja niin edelleen. Mutta minkä vuoksi ihmisistä tuli maanviljelijöitä? Sitä on pidetty yhtenä ih... Lue koko vinkki »

Richard C. Morais: Herkullinen elämä

Hassan Haji syntyy Intiassa, Bombayssa, ennen sen muuttumista Mumbaiksi. Ensimmäinen aistimus ruuasta on mausteisen kalacurryn tuoksu, joka leijui vauvansänkyyn alakerrassa sijaitsevasta ravintolasta. Perhe joutuu kuitenkin muuttamaan Lontooseen, jossa elämä ei tarjoa parhaita puoliaan. Nuori Hassan nauttii kuljeskelusta veljensä kanssa ja hankkii ... Lue koko vinkki »

Marsha Mehran: Ruusuvettä ja lammaspataa

Lumoavien mausteiden kahvilasta tuttu sisaruskolmikko jatkaa elämäänsä Irlannin pikkukylässä. Pikkuhiljaa he ovat jo vakiinnuttaneet kahvilan toimintaa ja heidät on hyväksytty enemmän tai vähemmän pienen yhteisön jäseniksi. Omaperäisiä ihmisiä kylä on kuitenkin täynnä eikä sisarustenkaan elämästä puutu vilskettä. Marjan saa komean, aatelisperäis... Lue koko vinkki »

Alennuskoodilla Kirjavinkit30 saat 30 päivän ilmaisen kokeilun!