Hugleikur Dagsson: Saako tälle edes nauraa?

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Islannissa on kylmää, pimeää ja ikävää. Sellainen tuottaa synkkää huumoria. Saako tälle edes nauraa? on kokoelma hyvin rujoja tikku-ukkopiirroksia hyvin rujoista aiheista. Hugleikur Dagssonille mikään ei ole pyhää: insesti, väkivalta, vammaiset, lapset ja niin edelleen.

Tämä kirja ei sovi lapsille tai muuten vain herkille ihmisille. Muille se on mainio testi siitä, missä oman huumorintajun rajat menevät. Minusta kirja oli yksinkertaisesti hulvaton. Sinänsä kyseessä ei ole mistään kauhistusmaksimista, siitä kertoo jo kirjan varsin komeat myyntiluvut ja suuri suosio — koska nykyään kuuluu olla niin korrekti, poliittisen korrektiuden rajojen rikkominen on helppo tapa naurattaa ja siihen tämäkin kirja perustuu.

Korrektiuden rajoja voi kuitenkin koetella paremmin ja huonommin, ja Saako tälle edes nauraa? onnistuu repimään lukijasta monet naurut yllättävyydellään.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 288 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...