Kristiina Harjula: Sammonkatu

Sammonkatu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

“En olisi millään ottanut kissaa. En halunut enää mitään huolehdittavaa, en missään tapauksessa.” Niin tämä kirja alkaa. Miksi Raililla sitten on kissa? Railin mies on juuri kuollut.

Lähdetään kulkemaan takaperin: miten Railin mies kuoli, mitä tapahtui sitä ennen. Askel askeleelta, sivu kerrallaan palataan kaikkeen siihen, mitä oli ennen tätä hetkeä. Varsin mielenkiintoista.

Raili oli naimisissa Hannun kanssa, joka sairastui muistisairauteen ja miten Raili hoiti häntä. Muistisairaus sai Hannun paljastamaan asioita, joita Raili ei olisi halunut tietää, vaikka olikin kaikesta aavistus. Silti, keskinäinen kumppanuus, pitkä avioliitto, lapset, monessa paikassa olleet kodit – se kaikki yhdisti.

Raililla on ystävä, Anna, jolle hän on kertonut kaikkea ja joka on tukenut. Kuitenkin on se oma elämä. Kissa on aina ollut mukana, vaihtelevasti vaihtunut. Mutta, edelleen.

Railin ja Hannun elämänkaaret purkautuvat esiin. Kuka teki ja mitä? Jos Hannulla oli toinen nainen, niin ei ollut Railikaan ihan syytön. Jotenkin lukijana ajattelee, että tasapeli.

Lähdetään siitä, että Hannu on ihan reppana ja päädytään siihen, kuinka Raili ja Hannu tapaavat, ovat nuoria ja rakastuneita. Mahtavaa ja tunteikasta kerrontaa, jonka puitteissa molemmista paljastuu yhtä sun toista.

Kristiina Harjula on osannut kutoa elämänmakuisen muistojen tilkkutäkin, jonka parissa oli kiva olla ja viihtyä.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kinin haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...