Kati Närhi: Saniaislehdon salaisuudet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Orpotyttö Agnes asuu mummonsa kanssa kaupungissa nimeltä Plankton. Kaupungin kulissit ovat koreat, mutta niiden takana kihisee. Agnes saa kesätehtäväksi koota kasvion, mutta löytääkin saniaislehdosta salaisuuksia, joilla ei ole mitään tekemistä kasviopin kanssa. Salaisuuksilla tienaa, rahoilla saa kameran ja kameralla todistusaineistoa apteekkarin maksullisista huvituksista ja kirjastonhoitajien eväsretkestä…

Entäs se, kun joutuu kirjoittamaan aineen aiheesta ”minun perheeni”, ja ainoa mitä irtoaa, on “En voi kertoa perheestäni juuri hittojakaan, kun sitä ei ole”? Vanhemmat ovat kadonneet mystisesti tutkiessaan Pariisin katakombeja, eikä mummo suostu kertomaan mitään.

Siinä on Agneksella mietittävää. Saniaislehdon salaisuudet on hieno kokoelma kiehtovia tarinoita Agneksesta, sarjakuvanovellikokoelma oikeastaan. Kati Närhi on luonut kiinnostavan tarinan ja kuvituksen syvä sinisyys luo tunnelman kohdalleen. Agnes on outo ja hauska päähenkilö kutkuttaville tarinoille, jotka muistuttavat Närhen aikaisemman Hanki elämä -albumin parhaista hetkistä. Närhi on onnistunut albuminsa kanssa erinomaisesti.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...