Tommi Liimatta: Nilikki

Nilikki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ei siis nilkki vaan nilikki, joka kuitenkin on ihan nilkki! Nilikki on Matinlassi, raivostuttavan ärsyttävä, mutta silti on vaan ihailtava, millä järjestyksellä ja logiikalla niitä hämäriä bisneksiä suorittaa.

Tommi Liimatta on sellainen tekstinikkari, jota ei lueta yhdeltä istumalta. Jokainen sivu on niin runsas ja yltäkylläinen, että välillä on pysähdyttävä märehtimään. Teksti on niin ihanan oivaltavaa, että miten joku ihan päivänselvä, tavallinen asia on kuvattu niin hersyvästi.

Matinlassin lisäksi sivuilla seikkailee myös Satu, Matinlassin tyttöystävä. Liimatan aikaisemmasta kirjasta Muovikorvo tuttu Sunnarborg. Matinlassin äiti ja äidin miesystävä Pekka. Matinlassin ystäviä. Mielenkiintoisia henkilöitä, jokainen.

Liikutaan Pohjois-Suomessa, enimmäkseen Rovaniemellä ja puhutaan murretta. Sanotaan asiat suoraan. Silti voidaan olla ihan missä tahansa.

Tästä kirjasta ei osaa sanoa mitään tyhjentävää. Se on vain luettava ja sen jälkeen olo on paljon mukavampi. Ihan vaikka sen takia, että se teksti vaan on niin mahtavaa.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...