Juri Nummelin (toim.): Sarjakuvan lyhyt historia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Yksi taidemuoto, josta suomeksi on hyvin vähän tietokirjallisuutta, on sarjakuvat. Myönnettävästi sarjakuvat ovat olleet marginaaliharrastus Suomessa, jopa aikoina jona sarjakuvat ovat eläneet ensimmäistä kultakauttaan. Nyt monien seikkojen takia harrastus on pääsemässä isompaan valokeilaan ja elää jonkinlaista uutta kulta-kautta.

Sarjakuvan lyhyt historia koostaa yksiin kansiin ihailtavan määrän tietoa. Se lähtee liikenteeseen sarjakuvan alkumetreiltä 1700-luvulta tähän päivään. Se kattaa niin eurooppalaiset, amerikkalaiset kuin japanilaisetkin sarjakuvat. Syventyneellekin fanille Sarjakuvan lyhyt historia on hyvä teos, sillä harvalla harrastajallakaan on syvällistä näkemystä sarjakuvien alkumetreiltä. Aihepiirit käsitellään hyvin ytimekkäästi. Se on ymmärrettävää, koska luvuilla lienee tiukat rajoitteet, mutta samalla toivoisi, että aiheissa oltaisiin pysytelty pitempään. Esimerkiksi supersankarien kultakaudesta on kymmenen sivua. Kirja sisältää myös mainion lähdeluettelon, jota käyttämällä saa lisälukemista.

Juri Nummelin tunnetaan varsin tuotteliaana kirjailijana. Hän on aikaisemmin kirjoittanut elokuvista ja animaatioelokuvista vastaavat tietokirjat, joita voi pitää tämän teoksen sisarteoksina.

Kokonaisuutena Sarjakuvan lyhyt historia on hyvä yleisteos. Se toimii tarkoituksessaan hyvin: sen ilmaisu on selkeää ja kirjoitus asiantuntevaa. Kirjan takakansi mainostaa sen soveltuvan opettajille ja olen itse samaa mieltä.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...