Janne Raninen: Selliläppää vankilasta

Selliläppää vankilasta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nyt oli kyllä niin läppä kirja, kun siis alunperin tartuin siihen malliin, että nyt vaan läppä lentää ja lensihän se, mutta pieni Janne Ranisen mentävä aukko sivistyksessä, etten tajunut, kenestä oikein on kyse? Niin, että se ei tule julki kirjassa vaan joutui tekemään vähän hakuammuntaa, kenestä oikein on kyse.

Teksti kulkee liukkaasti eteenpäin ja on suhteellisen miellyttävää lukea. Päähenkilö, Janne Raninen kertoo omasta kokemuksestaan, millaista on lusia elinkautista ja kuinka häntä siirretään milloin mihinkin vankilaan ja millaisia ne vankilat ovat.

Koko kirjassa ei tule esiin, kuka hän julkisesti on ja mikä oli hänen rikoksensa, ainakin minä koin niin. Vasta kun olin koko kirjan lukenut ja aloin kaivaa tietoja, selkisi ja alkoi tulla mieleen vanhoja uutisia.

No, kaiken kaikkiaan tämä vanki osaa kirjoittaa. Elinkautinen ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei koskaan pääsisi vapaaksi, vaan että se on melkoisen pitkä tuomio. Eiköhän sen aikana ehdi miettiä yhtä sun toista ja opetella kaikkea. Silti, tämä tarina on melkoisen mielenkiintoinen. Vankilan arkielämää kuvataan hyvin ja se millaista on vankien kesken kommunikaatio – vankilaläppä! Miten saadaan vähän hupia muuten niin ankeaan oloon.

Kun Janne Raninen nyt vapautuu, toivon hänelle kaikkea hyvää ja että osaisi sitä järkeään käyttää niin, että paluuta vankilaan ei olisi. Jotenkin uskon siihen!

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...