Laura Lähteenmäki: Sitten alkoi sade

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Totta kai ihmisten pitää vaihtua elämässä. Jos jokainen vuosien varrella tavattu ihminen roikkuisi edelleen mukana, heitä olisi yksinkertaisesti liikaa. On siis oikein, että lapset kasvavat ja ihmiset vaihtuvat; joku jää, toinen tulee, kolmas unohtuu ja neljäs kuolee. Aina se ei vain kierry itselle sopivana aikana, itselle parhaassa järjestyksessä.

Laura Lähteenmäen kirjoittama teos Sitten alkoi sade liikkuu kahden todellisuuden välillä. Tarina viettää yhden osan Suomessa isoäiti Paulan mukana muutoksessa, jonka tyttären ero hänen elämäänsä aiheuttaa. Suhde Elina-tyttäreen on haastava ja molemminpuolinen ymmärrys toisen teoista ja motiiveista puuttuu, mutta isoäidiltä odotetaan silti tukea arjessa. Paula on myös vastikään jäänyt leskeksi ja aviomiehen kuoleman läpikäynti kytkeytyy tiiviisti tyttären elämäntilanteen muutoksen aiheuttamaan hämmennykseen. Tarinan aikana ehditään tutustua myös tyttären ex-mieheen sekä isoäidin että tyttären näkökulmasta ja viettää hetkiä myös uusien kumppanien muokkaamassa uudessa lapsiperheen arjessa.

Kirjan toinen todellisuus on laittoman maahanmuuttaja Ojón ja hänet kadulta luokseen ottavan Etelä-Euroopassa puolet vuodesta viettävän suomalaisen Eevan. Tarinaa kuljetetaan Ojón silmin ja kokemana ja siihen liittyvät niin haasteet uudessa ympäristössä kuin muistot kodista ja perheestä ja vaikeasta matkasta Eurooppaan sekä yhteiselosta Eevan kanssa ja rinnalla; toisenlaista muutosta ja luopumista seuraten.

Lähteenmäki kuvaa kiinnostavalla tavalla muuttuvaa elämäntilannetta ja sitä, millaisia tunteita ja yhteentörmäyksiä luopuminen elämässä aiheuttaa. Kirja pitää otteessaan lopun viimeiseenkin juonenkäänteeseen, joka on kuin Hollywood-elokuvasta ja päättää tarinan onnelliseen loppuun. Viihdyttävä kirja, jota voin lämmöllä suositella.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...