Juha Virkki: Sohvaperunan leffaraamattu

Osta kirja itsellesi

Juha Virkin teos on nimensä veroinen – ja näköinen. Sen sivuilla kirjan tekijä, elokuva-arvioitsija Peter von Baghin ja Kalle Helanderin ansiosta – tai armoituksesta, esittelee yhteensä 1089 elokuvaa 1900-luvun alusta aina vuoteen 2012 asti, useimmat lyhyesti, toiset hieman laveammin.

Kokoelma ei ole listaus tekijänsä reilusta tuhannesta mielielokuvasta vaan ”joukkoon mahtuu kosolti vain lannoitustarkoituksiin kelpaavaa elokuvataidetta”. Ja hyvä niin, sillä näin jokainen elokuvan ystävä pääsee tämän kirjan avulla käsiksi mieligenreensä. Elokuvat on kuitenkin tähditetty nollasta viiteen, joten omien mielipiteiden vertailu kirjoittajan vastaaviin tulee mahdolliseksi. Klassikot ja vastaavasti totaaliset ajanhukat on merkitty erikseen.

Kirjassa elokuvat on esitelty ainoastaan suomenkielisen nimensä mukaisessa aakkosjärjestyksessä. Näin ollen se sohvaperuna, joka haluaa haastaa itsensä katsomaan kirjan elokuvat järjestyksessä saa vaihtelua matkansa varrelle, josta kehkeytyy varmasti mielenkiintoinen. Itse harkitsin heti tämän kirjan saatuani tuota vaihtoehtoa mutta toistaiseksi pitäydyn jo aiemmin aloittamissani missioissa; Finlandia-voittajien läpilukemisessa sekä niiden tuhannen ja yhden levyn läpikuuntelemisessa, joihin loistoteos 1001 Albumia jotka jokaisen on kuultava edes kerran eläessään neuvoo tarttumaan.

Erittäin suositeltava teos jokaiselle oman elämänsä sohvapotaatille iästä tai elokuvamausta huolimatta.

Ja mainittakoon vielä, että teoksesta on saatavilla useita erilaisia kansivaihtoehtoja; omassani (mielestäni hienoimmassa) komeilee itseoikeutetusti Darth Vader.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.