Juha Virkki: Sohvaperunan leffaraamattu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Juha Virkin teos on nimensä veroinen – ja näköinen. Sen sivuilla kirjan tekijä, elokuva-arvioitsija Peter von Baghin ja Kalle Helanderin ansiosta – tai armoituksesta, esittelee yhteensä 1089 elokuvaa 1900-luvun alusta aina vuoteen 2012 asti, useimmat lyhyesti, toiset hieman laveammin.

Kokoelma ei ole listaus tekijänsä reilusta tuhannesta mielielokuvasta vaan “joukkoon mahtuu kosolti vain lannoitustarkoituksiin kelpaavaa elokuvataidetta”. Ja hyvä niin, sillä näin jokainen elokuvan ystävä pääsee tämän kirjan avulla käsiksi mieligenreensä. Elokuvat on kuitenkin tähditetty nollasta viiteen, joten omien mielipiteiden vertailu kirjoittajan vastaaviin tulee mahdolliseksi. Klassikot ja vastaavasti totaaliset ajanhukat on merkitty erikseen.

Kirjassa elokuvat on esitelty ainoastaan suomenkielisen nimensä mukaisessa aakkosjärjestyksessä. Näin ollen se sohvaperuna, joka haluaa haastaa itsensä katsomaan kirjan elokuvat järjestyksessä saa vaihtelua matkansa varrelle, josta kehkeytyy varmasti mielenkiintoinen. Itse harkitsin heti tämän kirjan saatuani tuota vaihtoehtoa mutta toistaiseksi pitäydyn jo aiemmin aloittamissani missioissa; Finlandia-voittajien läpilukemisessa sekä niiden tuhannen ja yhden levyn läpikuuntelemisessa, joihin loistoteos 1001 Albumia jotka jokaisen on kuultava edes kerran eläessään neuvoo tarttumaan.

Erittäin suositeltava teos jokaiselle oman elämänsä sohvapotaatille iästä tai elokuvamausta huolimatta.

Ja mainittakoon vielä, että teoksesta on saatavilla useita erilaisia kansivaihtoehtoja; omassani (mielestäni hienoimmassa) komeilee itseoikeutetusti Darth Vader.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...