Soiva kansanlaulukirja koko perheelle : 35 suomalaista kansanlaulua

Osta kirja itsellesi

Soiva kansanlaulukirja jatkaa Tammen soivien laulukirjojen ketjua. Kuten nimikin jo kertoo, päästään tällä kertaa perinnemusiikin pariin. Lauletaan ”Laulamisen ilosta”, ”Erilaisista eläinystävistä”, ”Lemmestä ja heilastelusta”, ”Maailman meristä ja koti-ikävästä” sekä ”Kultaisesta kodista”.

Teoksen esipuheen mukaan teos ”sisältää useita suosittuja kansanlauluja, jotka ovat ansainneet paikkansa suomalaisten muistissa ja laulukirjoissa kautta vuosien”. Varmastikin näin. Paljon lapsesta asti laulaneena oli minun kuitenkin kirjan sisältöä tutkiessani todettava, että huonostipa taidan kansanlaulujamme tuntea, sillä näistä kolmestakymmenestäviidestä minulle tutut sai laskettua yhden käden sormin. Edes sävelet eivät auttaneet. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että nämä eivät olisi suosittuja ja yleisesti ottaen myös tunnettuja lauluja, kyllä näille varmasti laulajia löytyy.

Kuten sarjan aiemmissakin osissa myös tässä teoksessa säestys on laadukas. Tällä kertaa pääsemme kuulemaan Freija-yhtyeen musisointia kitaroineen, huiluineen ja lukuisine muine soittimineen.

Ihan suositeltava opus siis, kansanmusiikki-ihmisille varsinkin. Hauska iästä riippumaton lahjaidea.

close

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...