Soiva kansanlaulukirja koko perheelle : 35 suomalaista kansanlaulua

Soiva kansanlaulukirja koko perheelle

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Soiva kansanlaulukirja jatkaa Tammen soivien laulukirjojen ketjua. Kuten nimikin jo kertoo, päästään tällä kertaa perinnemusiikin pariin. Lauletaan ”Laulamisen ilosta”, ”Erilaisista eläinystävistä”, ”Lemmestä ja heilastelusta”, ”Maailman meristä ja koti-ikävästä” sekä ”Kultaisesta kodista”.

Teoksen esipuheen mukaan teos ”sisältää useita suosittuja kansanlauluja, jotka ovat ansainneet paikkansa suomalaisten muistissa ja laulukirjoissa kautta vuosien”. Varmastikin näin. Paljon lapsesta asti laulaneena oli minun kuitenkin kirjan sisältöä tutkiessani todettava, että huonostipa taidan kansanlaulujamme tuntea, sillä näistä kolmestakymmenestäviidestä minulle tutut sai laskettua yhden käden sormin. Edes sävelet eivät auttaneet. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että nämä eivät olisi suosittuja ja yleisesti ottaen myös tunnettuja lauluja, kyllä näille varmasti laulajia löytyy.

Kuten sarjan aiemmissakin osissa myös tässä teoksessa säestys on laadukas. Tällä kertaa pääsemme kuulemaan Freija-yhtyeen musisointia kitaroineen, huiluineen ja lukuisine muine soittimineen.

Ihan suositeltava opus siis, kansanmusiikki-ihmisille varsinkin. Hauska iästä riippumaton lahjaidea.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...