Virpi Kari (toim.): Lasten oma laulukirja

Lasten oma laulukirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lastenlaulujen perinne Suomessa on pitkä ja tietyt kestosuosikit pitävät suosionsa vuodesta toiseen. Virpi Karin toimittama Lasten oma laulukirja kokoaa yhteen 120 kappaletta.

Suuria yllätyksiä kirja ei tarjoa, eikä se varmasti ole tarkoituskaan. Lapset oppivat ja rallattavat uusia laulujakin, mutta tietyt klassikot sujahtavat pienokaisten sydämiin sukupolvesta toiseen. Reittiä helpottaa, jos ne ovat myös vanhemmille tuttuja. Jos sul lysti on, Ihme ja kumma, Pienet sammakot sekä monet muut ovat tälläkin kertaa mukana.

Laulut on jaettu yhdeksään kategoriaan hengellisistä lauluista perinne- ja leikkilaulujen kautta eläinlauluihin. Monipuolisuus on myös valtti, sillä lauluilla on hetkensä ja paikkansa. Sanojen lisäksi mukana ovat nuotit, joten varttuneemmat voivat opetella soittamaankin.

Mukava, mutta ei liikaa tilaa ottava kuvitus on graafikko Pirkko Huttusen käsialaa. Hyvä perusteos tuttujen lastenlaulujen maailmaan.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 296 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...