Virpi Kari, Ari Leskelä ja Saara Soikkeli (toim.): Suuri toivelaulukirja : lastenlauluja

Osta kirja itsellesi

Musiikki-Fazerin vuonna 1976 lanseeraama Suuri Toivelaulukirja -sarja on menneinä vuosikymmeninä kasvanut jo liki kolmikymmenosaiseksi. Viime vuonna ilmestyi sarjan 24. ”virallinen” osa, jonka lisäksi sarja käsittää joitakin teemakirjoja. Kuten tämä nyt esiteltävä Lastenlauluja.

Kuten Toivelaulukirjat kauttaaltaan, myös tämä lastenversio on jaettu eri osastoihin. Ensin perehdytään hartaisiin-, joulu- ja kehtolauluihin, sen jälkeen lauletaan juhla- sekä perinne- ja leikkilauluja. Näitä seuraa oma suosikkiosastoni satulauluja, jonka jälkeen tutustutaan vielä eläin-, liikenne- ja muiden maiden lauluihin. Näin ollen rakenne muistuttaa melko paljon sarjan perusteosten vastaavaa. Niin ikään sarjalle ominainen tapa esitellä lyhyesti kappaleet ja niiden tekijät on otettu osaksi myös tätä lastenlaulukirjaa, pianosäestyksiä unohtamatta.

150 laulullaan Lastenlauluja edustaa varsin monipuolista ja laadukasta kokoelmaa. Osa lauluista on vanhoja klassikoita, osa aivan uusia. Osaa muistan laulaneeni jo pienenä lapsena, osa oli minulle ennestään tuntemattomia. Joka tapauksessa teos herätti paljon laulumuistoja.

Kun lapsista toinen on vasta puolivuotias ja toinen nauttii suuresti laulujen kuuntelusta, olemme päässeet viettämään tämän kirjan kanssa jo paljon mukavia yhteishetkiä. Jos siis kaipaat kattavaa lastenlaulukokoelmaa, suositan tarttumaan tähän. Melko varmasti jokaiselle löytyy jotakin.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...