Virpi Kari, Ari Leskelä ja Saara Soikkeli (toim.): Suuri toivelaulukirja : lastenlauluja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Musiikki-Fazerin vuonna 1976 lanseeraama Suuri Toivelaulukirja -sarja on menneinä vuosikymmeninä kasvanut jo liki kolmikymmenosaiseksi. Viime vuonna ilmestyi sarjan 24. “virallinen” osa, jonka lisäksi sarja käsittää joitakin teemakirjoja. Kuten tämä nyt esiteltävä Lastenlauluja.

Kuten Toivelaulukirjat kauttaaltaan, myös tämä lastenversio on jaettu eri osastoihin. Ensin perehdytään hartaisiin-, joulu- ja kehtolauluihin, sen jälkeen lauletaan juhla- sekä perinne- ja leikkilauluja. Näitä seuraa oma suosikkiosastoni satulauluja, jonka jälkeen tutustutaan vielä eläin-, liikenne- ja muiden maiden lauluihin. Näin ollen rakenne muistuttaa melko paljon sarjan perusteosten vastaavaa. Niin ikään sarjalle ominainen tapa esitellä lyhyesti kappaleet ja niiden tekijät on otettu osaksi myös tätä lastenlaulukirjaa, pianosäestyksiä unohtamatta.

150 laulullaan Lastenlauluja edustaa varsin monipuolista ja laadukasta kokoelmaa. Osa lauluista on vanhoja klassikoita, osa aivan uusia. Osaa muistan laulaneeni jo pienenä lapsena, osa oli minulle ennestään tuntemattomia. Joka tapauksessa teos herätti paljon laulumuistoja.

Kun lapsista toinen on vasta puolivuotias ja toinen nauttii suuresti laulujen kuuntelusta, olemme päässeet viettämään tämän kirjan kanssa jo paljon mukavia yhteishetkiä. Jos siis kaipaat kattavaa lastenlaulukokoelmaa, suositan tarttumaan tähän. Melko varmasti jokaiselle löytyy jotakin.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...