Virpi Kari ja Ari Leskelä (toim.): Suomen toivelaulut

Suomen toivelaulut

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Suomi 100 vuotta! Synttärivuoden kunniaksi on tähän kirjaan koottu tuttuja toivelauluja nuotteineen vuosikymmenten varrelta. Ihana, kaunis kirja, jonka otin heti haltuun. Onneksi olin yksin kotona, kun aloin kirjaa käydä läpi, sillä olihan se pakko kokeilla, löytyykö sävel… Löytyi, melkein jokaiseen lauluun!

Laulut on luokiteltu neljään osioon. Ensimmäisessä on “Suomi-lauluja“, jotka ovat kaikille tuttuja. Toisessa ovat maakuntalaulut; niiden kanssa teki vähän tiukkaa, missä sitä oltiin, kun niitä opeteltiin vai olivatko vaan niin vaikeita. No, Nälkämaan laulu tuntuu aina vaan helpoimmalta. Satumaa-osiossa ovat tuttuja kaikki, kuten myös Olen Suomalainen, josta löytyy viimeisiä hittejäkin.

Jokaisen laulun lopussa on pieni tietolaatikko, joko laulusta itsestään, sen synnystä tai sitten säveltäjästä tai laulajasta. Nekin tuttuja, mutta kyllä uuttakin tietoa tuli. En ollenkaan esimerkiksi muistanut sitä, että Helsingin Sanomien lukijat olivat äänestäneet vuonna 2006 Peltoniemen Hintriikan surumarssin Suomen synkimmäksi lauluksi.

Eikä tässä vielä kaikki! Tässä laulukirjassa on myös upea kuvitus, joista suurin osa on Juha Metson, mutta kuvia on haalittu myös muista lähteistä.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 276 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...