Virpi Kari ja Ari Leskelä (toim.): Suomen toivelaulut

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Suomi 100 vuotta! Synttärivuoden kunniaksi on tähän kirjaan koottu tuttuja toivelauluja nuotteineen vuosikymmenten varrelta. Ihana, kaunis kirja, jonka otin heti haltuun. Onneksi olin yksin kotona, kun aloin kirjaa käydä läpi, sillä olihan se pakko kokeilla, löytyykö sävel… Löytyi, melkein jokaiseen lauluun!

Laulut on luokiteltu neljään osioon. Ensimmäisessä on “Suomi-lauluja“, jotka ovat kaikille tuttuja. Toisessa ovat maakuntalaulut; niiden kanssa teki vähän tiukkaa, missä sitä oltiin, kun niitä opeteltiin vai olivatko vaan niin vaikeita. No, Nälkämaan laulu tuntuu aina vaan helpoimmalta. Satumaa-osiossa ovat tuttuja kaikki, kuten myös Olen Suomalainen, josta löytyy viimeisiä hittejäkin.

Jokaisen laulun lopussa on pieni tietolaatikko, joko laulusta itsestään, sen synnystä tai sitten säveltäjästä tai laulajasta. Nekin tuttuja, mutta kyllä uuttakin tietoa tuli. En ollenkaan esimerkiksi muistanut sitä, että Helsingin Sanomien lukijat olivat äänestäneet vuonna 2006 Peltoniemen Hintriikan surumarssin Suomen synkimmäksi lauluksi.

Eikä tässä vielä kaikki! Tässä laulukirjassa on myös upea kuvitus, joista suurin osa on Juha Metson, mutta kuvia on haalittu myös muista lähteistä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...