Tony Curtis: Some Like It Hot : Me, Marilyn and the Movie

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Some Like It Hot eli Piukat paikat on yksi maailman hauskimmista komedioista. Tony Curtis, näyttelijä ja moniosaaja päätti kirjoittaa elokuvan tekemisestä viisikymmentä vuotta myöhemmin. Kirja kertoo koko elokuvan tuotannosta, sen ideasta ensi-iltaan saakka, mutta pääpaino on kuvauspaikan henkilökemioissa ja tietenkin Marilynissä.

Curtis kirjoittaa niin itsestään kuin muista peittelemättä oman näkemyksensä mukaan, mustamaalaamatta ketään. Vaikka miehen pettämätön muisti hämmentää, ei ole mitään syytä epäillä miehen sanoja. Kirja on julkaistu vuonna 2009, vain vuosi ennen Curtisin kuolemaa. Some Like It Hot on omistettu jo menehtyneille kollegoille, Jack Lemmonille, Marilyn Monroelle ja Billy Wilderille. Kirjassa on mielenkiintoisia paljastuksia, ja se antaa lisäarvoa elokuvalle. 1950-luvun vaihteen Hollywood-glamour hehkuu sivuilla, mutta samalla karu ala kuhisee pintakiillon alla.

Some Like It Hot sopii niin elokuvaharrastajille, Marilyn-faneille kuin Hollywoodin glamourista kiinnostuneille.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...