Kari Palin: Sörkka : kuritushuoneen päiväkirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jos onkin tullut luettua rikoksista ja rikoksentekijöistä jos vaikka mitä ja monenmoisia tarinoita, niin tämä poikkeaa joukosta. Päähenkilö istuu tuomiotaan Sörkassa 1970-luvulla ja kertoo päiväkirjan omaisesti siitä, miten elämä siellä kulkee.

Hän on niitä vankeja, jotka ovat päättäneet, että takaisin en tule. Moni muukin on “päättänyt” niin, mutta tässä tapauksessa asenne on pysyvä. Hän opiskelee englantia, lukee kaikki uutiset, kuuntelee radiota, ulkoilee, työskentelee pajalla, jossa tehdään liikennemerkkejä ja käy Suhosen vastaanotolla.

Hänellä on suuri toive virittää suhdetta Eilaan, jolle kirjoittaa kirjeitä niin, että yhden kirjeen väsäämiseen saattaa hyvin mennä kolmekin päivää. Eila vastaakin ja sitä kirjettä lukee moneen kertaan. Miten suhteen käy? Kuka haluaisi seurustella linnakundin kanssa?

Mielenkiintoisia ovat nekin tarinat, kun päähenkilö kertoo muista venkuloista, kuka tekee ja mitä, miksi istuu ja miten käyttäytyy. Lisäksi kaikki ne 1970-luvun uutiset, joista kerrotaan ja joihin otetaan kantaa. Lukijalle palailevat mieleen samalla omatkin muistot.

Arki vankilassa ei ole helppoa ja se fiilis välittyy. Vaan tämä Benjamin Kaarto tekee kaikensa pysyäkseen tolkuissaan. Kaiken muun lisäksi hän käy kirjastossa ja kertoo lukemistaan kirjoista. Onneksi on edes mahdollisuus lukea, sillä televisiota ei ole. Hän haaveileekin pääsystä sinne, missä saa katsella televisiota.

Tämä kirja on vertaansa vailla, niin hyvää kerrontaa, että mielikseen lukee ja nauttii lukemastaan.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...