William Gibson: Spook Country

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

William Gibson jatkaa nykyajan terävää scifististä tarkastelua. Spook Country muistuttaa Hahmontunnistusta monin tavoin, vaikka ei suoraa jatkoa olekaan. Jännittävä vakoojatrilleri on samanlaista tyylikästä ajankuvaa.

Hollis Henry on entinen rokkitähti, nykyinen journalisti, joka kirjoittaa juttua uudesta paikannusteknologiaan perustuvasta taiteesta. Tito on kuubalaiskiinalaisen rikollisperheen jäsen, jonka tehtävänä on toimittaa iPodeja salaperäiselle vanhalle miehelle. Milgrim on lääkeaddikti, joka on vangittu tulkkaamaan venäjää ja Volapuk-koodia niinikään salaperäiselle herra Brownille.

Gibsonin hillityn cool tyyli ei petä: Spook Country on alusta loppuun kauniisti kirjoitettu ja monin tavoin erinomainen kirja. Se on täynnä kiehtovia yksityiskohtia, jotka herättävät uteliaan mielen. Milgrim, esimerkiksi, kantaa mukanaan pokkaria keskiajan messiaskulteista ja lukee sitä aina silloin tällöin – aihe alkoi kirjan edetessä tuntua sen verran kiinnostavalta, että siihen lienee syytä perehtyä tarkemmin jossain vaiheessa.

Joitakuita Gibsonin tavaramerkkienpudottelutyyli saattanee tökkiä (varsinkaan kun eri tavaramerkeillä ei ole samanlaista merkitystä kuin Pattern Recognitionissa), mutta osaltaan sanoisin, että kirja on ylipäätään kirjoitettu niille, joille on merkittävää, että päähenkilön tietokone on nimenomaan PowerBook.

Fantastinen, innostava kirja, joka tapauksessa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Totta kai niillä tavaramerkeillä on väliä: mitenkäs ihminen nykyajan maailmassa määrittelisi itsensä, ellei kulutusvalinnoilla? Gibson on niitä harvoja kirjailijoita, jotka oikeasti ovat tajunneet miten oikeasti tärkeää on, mikä merkitys tietokoneen tai lenkkareiden merkillä ostajalleen on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...