William Gibson: Spook Country

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

William Gibson jatkaa nykyajan terävää scifististä tarkastelua. Spook Country muistuttaa Hahmontunnistusta monin tavoin, vaikka ei suoraa jatkoa olekaan. Jännittävä vakoojatrilleri on samanlaista tyylikästä ajankuvaa.

Hollis Henry on entinen rokkitähti, nykyinen journalisti, joka kirjoittaa juttua uudesta paikannusteknologiaan perustuvasta taiteesta. Tito on kuubalaiskiinalaisen rikollisperheen jäsen, jonka tehtävänä on toimittaa iPodeja salaperäiselle vanhalle miehelle. Milgrim on lääkeaddikti, joka on vangittu tulkkaamaan venäjää ja Volapuk-koodia niinikään salaperäiselle herra Brownille.

Gibsonin hillityn cool tyyli ei petä: Spook Country on alusta loppuun kauniisti kirjoitettu ja monin tavoin erinomainen kirja. Se on täynnä kiehtovia yksityiskohtia, jotka herättävät uteliaan mielen. Milgrim, esimerkiksi, kantaa mukanaan pokkaria keskiajan messiaskulteista ja lukee sitä aina silloin tällöin – aihe alkoi kirjan edetessä tuntua sen verran kiinnostavalta, että siihen lienee syytä perehtyä tarkemmin jossain vaiheessa.

Joitakuita Gibsonin tavaramerkkienpudottelutyyli saattanee tökkiä (varsinkaan kun eri tavaramerkeillä ei ole samanlaista merkitystä kuin Pattern Recognitionissa), mutta osaltaan sanoisin, että kirja on ylipäätään kirjoitettu niille, joille on merkittävää, että päähenkilön tietokone on nimenomaan PowerBook.

Fantastinen, innostava kirja, joka tapauksessa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 248 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...