Krister Löfroth: Suomen parhaat henkilökuvat

Suomen parhaat henkilökuvat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Suomen parhaat henkilökuvat on katsaus suomalaisiin henkilökuvaukseen erikoistuneisiin huippukuvaajiin. Kyseessä ei siis ole mikään opaskirja, vaan jonkinlainen portfoliokokoelma, joka esittelee suomalaisen henkilökuvauksen nykytilaa. Kirjaan on valittu edustava otos alan huippuja ja näiltä yli 200 näyttävää kuvaa.

Kenen tämä sitten kannattaa lukea? Ainakin niiden, jotka harkitsevat huippuluokan henkilökuvaajan palkkaamista, tässähän näitä työnäytteitä on. Valokuvauksesta kiinnostuneille kirja toimii innoituksen lähteenä. Valokuvaajan urasta haaveileville on varmasti valaisevaa lukea kuvaajien erilaisista urapoluista: ammattivalokuvaajaksi voi päätyä monin eri tavoin. Yksi yhdistävä tekijä on kuitenkin Visuaaliviestinnän instituutti oy, jossa moni kirjan kuvaajista on jossain vaiheessa opiskellut.

Huipulle voi päästä monella eri tyylillä. Joukkoon mahtuu niin eeppisen mittakaavan Photoshop-rakentelua kuin kuvauksen luonnonlapsia, jotka tekevät jälkikäsittelyssä korkeintaan pieniä sävysäätöjä. Myös laitteistot vaihtelevat kalliista keskikoon kameroista tavallisiin järjestelmäkameroihin, valot monimutkaisista studiovaloista pelkän luonnonvalon käyttöön.

Tekstipuoli jätti hieman toivomisen varaa, tekstien osalta kirja tuntui paikoin vähän kömpelöltä, etenkin kuvallisen ilmaisun laatuun verrattuna, mutta kuvathan tässä pääosassa ovat. Henkilökuvista kiinnostuneiden kannattaa vähintään selailla kirja läpi, sen verran upeaa kuvamateriaalia kirjasta löytyy.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...