Krister Löfroth: Suomen parhaat henkilökuvat

Osta kirja itsellesi

Suomen parhaat henkilökuvat on katsaus suomalaisiin henkilökuvaukseen erikoistuneisiin huippukuvaajiin. Kyseessä ei siis ole mikään opaskirja, vaan jonkinlainen portfoliokokoelma, joka esittelee suomalaisen henkilökuvauksen nykytilaa. Kirjaan on valittu edustava otos alan huippuja ja näiltä yli 200 näyttävää kuvaa.

Kenen tämä sitten kannattaa lukea? Ainakin niiden, jotka harkitsevat huippuluokan henkilökuvaajan palkkaamista, tässähän näitä työnäytteitä on. Valokuvauksesta kiinnostuneille kirja toimii innoituksen lähteenä. Valokuvaajan urasta haaveileville on varmasti valaisevaa lukea kuvaajien erilaisista urapoluista: ammattivalokuvaajaksi voi päätyä monin eri tavoin. Yksi yhdistävä tekijä on kuitenkin Visuaaliviestinnän instituutti oy, jossa moni kirjan kuvaajista on jossain vaiheessa opiskellut.

Huipulle voi päästä monella eri tyylillä. Joukkoon mahtuu niin eeppisen mittakaavan Photoshop-rakentelua kuin kuvauksen luonnonlapsia, jotka tekevät jälkikäsittelyssä korkeintaan pieniä sävysäätöjä. Myös laitteistot vaihtelevat kalliista keskikoon kameroista tavallisiin järjestelmäkameroihin, valot monimutkaisista studiovaloista pelkän luonnonvalon käyttöön.

Tekstipuoli jätti hieman toivomisen varaa, tekstien osalta kirja tuntui paikoin vähän kömpelöltä, etenkin kuvallisen ilmaisun laatuun verrattuna, mutta kuvathan tässä pääosassa ovat. Henkilökuvista kiinnostuneiden kannattaa vähintään selailla kirja läpi, sen verran upeaa kuvamateriaalia kirjasta löytyy.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.