Raisa Omaheimo: Sydän

Sydän

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nainen repii sydämensä irti ja viskaa sen kadulle. Sydämen kanssa on vain mahdotonta elää.

Sydän on pieni romaani, joka kertoo ihmissuhteista ja sydänsuruista, kuinka kolme ihmissuhdetta nousee, kukoistaa ja kaatuu, samankaltaisella kaavalla. Kirja on jaettu kolmeen osaan, joista ensimmäinen kuvaa tavaratalon siivoojana työskentelevää päähenkilöä, joka tuskailee näissä suhteissaan – ja epämääräisessä seksityössä suhteiden ulkopuolella.

Toisessa osassa tehdään tarkempi ruumiinavaus ensimmäisessä osassa esiintyville suhteille, käyden niitä läpi rinnakkain vaihe kerrallaan. Lyhyessä kolmannessa osassa sydämestään luopunut kertoja on terapeutti.

Kirjasta nousee esiin erilaisia teemoja: paljon kehollisuutta, valkohaita, pakolaisia, mielenosoituksia. Pieneksi kirjaksi ainesta ja merkityksiä on paljon, niin paljon, että tuntuu vähän siltä, etten ihan kaikesta saa edes kiinni, mitä kirjailija tahtoo sanoa. Sydän on vaikea, mutta kiinnostava kirja.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...