Riikka Pelo: Taivaankantaja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vendla on nuori tyttö, joka asuu tuomiopäivää odottavan Maammon kanssa surkealla maatilalla jossain päin Etelä-Suomea. Eletään 60-lukua, ja Vendlan tuntemattomaksi jääneen isän kanssa teinityttönä saanut äiti on karkoitettu syvän uskonnollisesta yhteisöstä jo aikaa sitten. Äidin synnit ovat tosin jääneet tyttären kannettaviksi.

Vendla ei puhu kuin lehmälleen, mutta tarkastelee elinpiiriään omasta näkökulmastaan. Riikka Pelon runollinen kieli maalaa kotitilasta ja lähiseuduista oudon lapsen omaperäisen maailman.

Taivaankantaja on kauniisti kirjoitettu ja kiehtova loppuun asti. Varsinaisesta fantasiasta ei ole kyse, mutta tiettyä yliluonnollisuutta on ilmassa, kuten näin uskonnollissävytteiselle kertomukselle hyvin sopii.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Ihan kiva. Kirjatonhoitaja huomautti minulle pari päivää sitten, että varaamani kirja – “Iivana Julma” – oli “aika paksu”. Sanoin, etten pidä ohuista kirjoista. Niihin ei ehdi kiintyä ennen kuin ne loppuvat.

    Olen edelleen in samaa mieltä, noin 300 sivua alkaa olla raja. Parempi, jos sivumäärä menee yli 600 sivun. Silloin alkaa onnistua tutustumaan kirjaan.

    On tietysti poikkeuksia, en ole kirja-sovinisti. Runokrijat tai niihin verrattavat ovat näitä.

  2. Jos jolta kulta on jäänyt huomiotta eli lukematta Riikka Pelon jo vuonna 2006 ilmestynyt esikoisromaani Taivaankantaja, suosittelen mitä lämpimimmin sitä lukulistalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...