Pauliina Susi: Takaikkuna

Osta kirja itsellesi

Leia Laine on ProMenin toiminnanjohtaja ja yksinhuoltajaäiti. ProMen on kiistanalainen järjestö, jonka tarkoitus on tarjota tukea prostituoitujen palveluja käyttäville miehille. Laine suostuu haastateltavaksi television suosituimpaan talkshow’hun, mutta ei osaa aavistaakaan, millaiseen pyöritykseen joutuu.

Vastapuolella on rivikansanedustajasta yllättäen oikeusministeriksi noussut Tarmo Häkkinen, jonka ura on yllättäen vaakalaudalla kiitos perinteisen tunaroinnin: Häkkinen on keskustellut Skypessä päivänvaloa kestämättömiä juttuja ja jos video keskustelusta tulee julkisuuteen, ura on mennyttä. Onneksi ministerin erikoisavustaja Valtti Nyman on pätevä mies, joka tietää, mistä apua saa.

Hätiin palkataan nettivelho, joka pystyy tekemään kaikenlaista tiedustelua ja tiedonlouhintaa, soveliaisuuden, lain ja hyvien käytöstapojen rajoista välittämättä. Tällä nettivelholla on oma mielenkiintonsa Lainetta kohtaan…

Pauliina Susi kietoo modernista ja ajankohtaisesta aiheesta todella jännittävän trillerin, joka huippuhetkinään saa lukijan kääntämään sivuja henkeään pidätellen. Tarina on pelottava ja sopivasti epämiellyttävä. Nimi Takaikkuna on tietysti viittaus Hitchcockin elokuvaan, mutta tässä kirjassa vaara uhkaa netissä, ei takapihalla.

Paikoin kirjan nettivelhon kyvyt haalia tietoa netistä vaikuttavat vähän liiankin tehokkailta, mutta ovathan ne pitkälle totta: ihmisen identiteetti ja yksityiset tiedot ovat netissä vapaata riistaa ja kauppatavaraa. Kevyt epäuskottavuus ei tarinan suuria linjoja haitannut, Takaikkuna oli hyvin vetävä ja kiinnostava trilleri.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...